Детаљи несрећног случаја у којем је настрадао Сокочанин Радомир Ђерић: Пао на пиштољ и убио комшију

Небојша Томашевић, Невена Рељић
Детаљи несрећног случаја у којем је настрадао Сокочанин Радомир Ђерић: Пао на пиштољ и убио комшију

СОКОЛАЦ - Мирко Ковачевић (51) из Сокоца ухапшен је због сумње да је из нехата убио комшију и дугогодишњег пријатеља Радомира Ђерића (62), сазнаје “Глас Српске”.

Трагедија се догодила у понедјељак када је осумњичени дошао код страдалог у његову механичарску радњу у Сокоцу да тражи дио за трактор.

- Они су сједили у радионици и у једном тренутку Ковачевић је, наводно,  кренуо да потражи резервни дио и тада се саплео о блатобран који је био на поду. Како је  у џепу имао пиштољ, приликом пада дошло је до испаљења метка који је погодио несретног Ђерића. Рањени комшија је убрзо подлегао повредама - испричао је за “Глас Српске” извор који није хтио да му откривамо идентитет.

Додао је и да су свједоци потврдили да се на овај начин десила несрећа.

Према  ријечима нашег извора Ковчевић је пиштољ држао у џепу јакне те се приликом пада махинално  ухватио за џеп па је оружје опалило.

- Након рањавања, Ковачевић и Ђерићев син који су били у близини одвезли су несрећног Ђерића у хитну помоћ, али  је он нажалост подлегао повредама - казао је наш извор.

Како кажу наши саговорници Ковачевић је, након хапшења признао да је његово оружје и описао како се  догађај десио.

- Он је дао изјаву у присуству браниоца и ништа није порицао. Ковачевић је породичан човјек и каје због свега. Јако тешко је то поднио. Није имао намјеру, није му лако. Ђерићев син је дао изјаву, која се поклапа са причом осумњиченог и према свим доказима ради се о  несрећном случају и није било никаквог сукоба са настрадалим - рекао је извор “Гласа Српске”.

Појаснио је да је Ковачевић оружје носио са собом јер због посла често иде у  шуму па се бојао дивљих звијери.

- Међутим, он за пиштољ није имао дозволу те ће му на терет бити стављено и недозвољена производња и промет оружја - казао је наш извор.

Из Полицијске управе Источно Сарајево саопштили су да је убиство пријављено Полицијској станици Соколац у понедјељак око 13.30 часова.

-  Ухапшен је М. К. због постојања основа сумње да је починио кривично дјело убиство - рекли су из полиције.

Осумњичени је јуче испитан након чега је предат Тужилаштву. У току је документовање кривичних дјела убиство и недозвољена производња и промет оружја, након чега ће бити познато више детаља.

Према нашим информацијама за сада је на терет осумњиченом стављено кривично дјело убиство, али постоји могућност да се дјело преквалификује.

Породица

Према ријечима мјештана Сокоца страдали Радомир Ђерић и Мирко Ковачевић су породични људи који нису имали проблема ни са ким.

- Ковачевић има двоје дјеце и супругу, која је запослена а Ђерић има супругу сина и кћерку. Оба су добре комшије и људи, а покојник је био велики зафркант и волио се шалити с људима. Ово нас је све шокирало  - рекао је један мјештанин Сокоца не желећи да му помињемо име.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана