Детаљи несреће у којој је погинуо дјечак: Возач камиона из БиХ телефонирао

ГС
Foto: Дино Станин

Возача камиона (46) из БиХ полиција је пријавила да се због телефонирања током вожње у понедјељак послијеподне на ауто-путу код Бриња забио у ауто пољских регистрација у којем је погинуло дијете (10), а родитељи и још једно дијете су повријеђени.

"Возач је осумњичен да је изазвао несрећу у којој је смртно страдао 10-годишњи путник у аутомобилу, док је возач аутомобила задобио тешке повреде опасне по живот, а двоје је путника лакше повријеђено", саопштила је Личко-сењска полицијска управа, након што је у сарадњи са Жупанијским државним одвјетништвом у Карловцу довршила криминалистичко истраживање над 46-годишњим возачем из БиХ, преносе Независне.

Како се додаје он је осумњичен да је несрећу изазвао на 117. километру ауто-пута јер је "употребљавао мобилни телефон за вријеме вожње и на тај си начин умањио могућност реаговања и сигурног управљања возилом, којом приликом је без кочења и покушаја избјегавања испред заустављеног аутомобила пољских националних ознака ударио у њега".

Ријеч је о аутомобилу којим је у истом смјеру управљао 37-годишњи пољски држављанин, који је због за сада неутврђеног разлога био заустављен у крајњој десној возној траци ауто-пута.

Возач је доведен притворском надзорнику, а казнена пријава против њега поднесена је надлежном државном тужилаштву, кажу у полицији.

Јуче ујутро је полиција објавила прве детаље, а послијеподне се појавила нова информација - возач аутомобила с пољским таблицама се из засад непознатог разлога зауставио на ауто-путу.

Ауто-пут на дијелу на којем се догодила несрећа, недалеко од чвора Бриње, има три саобраћајне траке, а не двије и зауставну.

Возач (46) камиона је ухапшен и предат притворском надзорнику.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана