Детаљи наставка полицијске акције у Градишци: Траг од шверца оружја довео до дроге

Небојша Томашевић
Детаљи наставка полицијске акције у Градишци: Траг од шверца оружја довео до дроге

ГРАДИШКА - Драгослав Радаковић (58) и Вељко Угреновић (26) из Градишке ухапшени су у наставку истраге која се води против њиховог суграђанина Младена Грбића (43) због сумње да су покушали да направе лабораторију за узгој наркотика и због посједовања наоружања, потврђено је "Гласу Српске".

Прво је пао Грбић након што је полиција у петак пронашла арсенал оружја у кошницама недалеко од Градишке за које се сумња да га је он сакрио. Тада је код њега пронађена и одређена опрема за узгој наркотика, а полиција је даљом истрагом утврдила да се с њим могу повезати Радаковић и Угреновић.

Извор близак истрази је казао да су заједно са њима радили и Горан Гвозден и Предраг Његован који су у бјекству и за којима се трага.

- Полиција је истражујући Грбића сазнала да је он само један од чланова групе која је планирала да се бави узгојем и шверцом наркотика као и шверцом оружја. Претресом викендице Радаковића у мјесту Јелићи откривена је недовршена лабораторија за узгој индијске конопље. Нађена је и мања количина дроге - рекао је наш извор.

Појаснио је да је Радаковићева викендица удаљена 200 метара од Грбићеве из које је била снабдијевана електричном енергијом.

- Испод земље пружен је електрични кабл којим је поменута лабораторија повезана на електричну мрежу. Вјерујемо да су они заједно планирали да производе марихуану и да је препродају. Полиција је код Угреновића пронашла самострел и муницију као и средство за узгој и побољшан раст биљака - рекао је наш извор.

Полицијска управа Градишка, наводећи иницијале, саопштила је да осумњичене терете за недозвољену производњу и промет оружја или експлозивних материја и неовлашћену производњу и промет дроге.

Потврдили су да су у наставку истраге против М. Г. ухапсили Д. Р. и В. У. из Градишке код којих је у објектима које користе пронађена војна пушка, муниција, марихуана те импровизована лабораторија у припреми. Казали су да су истрагом у овом случају обухваћени Г. Г. и П. Њ. за којима је расписана потрага јер су тренутно недоступни.

Досије

Полиција је на имању Младена Грбића у мјесту Јелићи код Градишке пронашла 13 војних аутоматских пушака, 13 ручних бомби те три тромблонске мине. Нађен је и намотај спорогорећег штапина као и више од 2.000 метака за пушке и пиштоље, 18 детонирајућих упаљача, 29 пушчаних оквира, 25 пиштољских оквира, оптички нишан и 30 маневарских метака. Како сазнајемо, Грбић је познат по кривичним дјелима и био је веома близак Миливоју Ловреновићу за којим се трага због сумње да је убио Страхињу Стојановића у Београду.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана