Детаљи крвавог обрачуна у тузланском насељу Миладије: Осумњичени након свађе усмртио познаника

Небојша Томашевић
Детаљи крвавог обрачуна у тузланском насељу Миладије: Осумњичени након свађе усмртио познаника

ТУЗЛА - Емин Мустафић звани Пинки (31), који је ухапшен због сумње да је хицем из пиштоља убио суграђанина и познаника Исмара К. (28), познат је одраније по насилничком понашању, потврђено је незванично "Гласу Српске".

Злочин се десио у суботу у поподневним часовима након краће свађе између осумњиченог и жртве у тузланском насељу Миладије.

Мотив овог злочина, нити у каквом су односу били жртва и осумњичени, званично није би­о познат. Жртва је подлегла на лицу мјеста.

Из МУП-а ТК је саопштено да се убиство десило 30. септембра око 19.40 часова.

- Мушка особа И. К. из Тузле усмрћена је највјероватније пуцањем из ватреног оружја, након краћег сукоба са осумњиченим Е. М. из Тузле у стану у тузланском насељу Миладије. Увиђај на мјесту догађаја обавио је дежурни тужилац у сарадњи са истражиоцима Сектора криминалистичке полиције Управе полиције МУП-а ТК - наводи се у полицијском саопштењу.

Додаје се да је обављена обдукција тијела преминулог И. К, а налаз и мишљење вјештака биће достављен тужилаштву.

- Осумњичени ће бити предат у надлежност тужилаштва те ће бити донесена наредба о спровођењу истраге. Више информација биће у могућности саопштити након што се обаве потребне истражне радње и вјештачења - рекли су у МУП-у ТК.

Осумњичени Мустафић је одраније познат полицији по сукобу са законом, а у јулу 2020. године хапшен је због сумње да је заједно са Амиром М. напао и претукао Е. М.

Према резултатима истраге тог случаја њих двојица су позвали жртву да дође у стан који је користио Мустафић, а у којем се налазило више особа. Чим је Е. М. дошао они су га напали те га почели ударати рукама, ногама, мањим тегом и палицом по глави и цијелом тијелу. 

Након тога су му везали руке и ноге и наставили га ударати, а такво насилно понашање су повремено понављали неколико сати током дана нанијевши му већи број повреда. Снимак злостављања био је објављен на друштвеним мрежама. Након неколико сати насилништва над оштећеним, неко од присутних га је извео из стана и смјестио у такси. На друштвеним мрежама се тада такође био појавио снимак на којем се поред премлаћивања мушкарца види и злостављање пса.

Мустафић је сумњичен за тешку крађу и крађу пса. Према писањима федералних медија он је имао тежак живот и његов отац Фехим Мустафић је 2013. године отац убио мајку Суаду испред дворане "Мејдан" у Тузли. Тог кобног дана Фехим је након свађе извадио нож и забио га у врат својој супрузи, а Емин је након тога дошао на лице мјеста и галамио на службенике полиције и окупљене грађане јер му нису могли спасити мајку.

Бијег

Осумњичени Емин Мустафић је, како преносе локални медији у Тузли, након злочина покушао да побјегне полицији.

- Захваљујући брзој и правовременој реакцији полицијских службеника он је убрзо ухваћен - рекао је извор близак истрази.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана