Детаљи корона журке у Шипову: Пијанку и славље прекинула туча

Небојша Томашевић
Детаљи корона журке у Шипову: Пијанку и славље прекинула туча

ШИПОВО - Шест младића учествовало је у тучи на приватној кућној забави коју је организовао Митар Ј. из Шипова, а на којој је полиција затекла више од 30 особа, чиме су прекршене и мјере против ширења корона вируса, потврђено је “Гласу Српске”.

Инцидент се десио у понедјељак око поноћи, а сазнајемо да су у тучи учествовали Владимир М, Славен Р, Слободан П, Радивој Ј, Срђан С. и Владимир М. Према нашим информацијама, током обрачуна нико није озбиљније повријеђен, а свему је претходила жустра свађа младића из двије групе. Претпоставља се да је свађи кумовао и алкохол, а тај дан је била нека локална фудбалска утакмица и они су се након тога окупили.

Мјештани који живе у близини куће у којој је била журка тврде да се на забави окупило чак око стотину људи, али су се неки од њих разбјежали прије доласка полиције.

- Они су наводно славили побједу на некој фудбалској утакмици и током славља дошло је до свађе, а затим и туче више младића. Било је веома бучно, права журка, као да нема мјера због пандемије, а младићи су и пили алкохол, галамили - казао је овај мјештанин Шипова не желећи да му помињемо име. Он је додао да је ријеч о великој кући која се налази у близини центра града.

Нагласио је да се у Шипову прича да је на журци био син једне функционерке и политичарке који је наводно добио “добре батине”.

Полицијска управа Мркоњић Град, наводећи иницијале учесника туче и организатора журке, саопштила је да им је овај случај пријављен 22. марта око поноћи, те су одмах послали екипу на терен.

- Полицијској станици Шипово пријављено је да је у кући у Книнској улици нарушен јавни ред и мир тучом и галамом. Изласком на лице мјеста утврђено је да је М. Ј. из Шипова у кући организовао приватно окупљање, супротно мјерама из закључка Републичког штаба за ванредне ситуације, на којем је било око 30 људи. Том приликом између шест лица дошло је до туче и обрачуна - рекли су у ПУ Мркоњић Град.

Додали су да је о свему обавијештен дежурни тужилац Окружног тужилаштва Бањалука, те да ће свим учесницима бити издате прекршајне пријаве. Према полицијском извјештају, против организатора журке Митра Ј. биће поднесен захтјев за покретање прекршајног поступка због прекршаја ограничење кретања на одређеном простору. Свим учесницима обрачуна издате су прекршајне пријаве за тучу и физички напад, док ће Владимир М. бити кажњен за прекршај угрожавање безбједности пријетњом напада на живот и тијело.

Апел

Полицијска управа Мркоњић Град позива грађане да надлежним службама пријаве неодговорне појединце или групе који понашањем могу да угрозе здравље људи. Истакли су да је према одлуци Републичког штаба за ванредне ситуације дозвољен број особа на приватним окупљањима до 10, док се на јавним окупљањима може наћи највише 30 особа.

- С циљем заштите здравља људи службеници Полицијске управе Мркоњић Град ће и у наредном периоду наставити са спровођењем мјера и радњи из своје надлежности - навели су из полиције.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана