Детаљи: Инспектори тражили 6.000 КМ мита, добили хиљаду мање

ГС
Детаљи: Инспектори тражили 6.000 КМ мита, добили хиљаду мање

У акцији бањалучке полиције ухапшени су порески инспектори Александар Милети (41) и Ђуро Ракић (65) због сумње да су тражили и примили мито од власника приватне фирме.

Према незваничним информацијама АТВ-а, осумњичени су у пословању приватника наводно пронашли одређене пропусте па су тражили да им плати мито да му не изрекну ригорозну казну. Он је све пријавио бањалучкој полицији, па су заједнички организовали замку у коју су порески инспектори упали.

У посљедњих пет мјесеци због коруптивних кривичних дјела ухапшено је шест службеника Пореске управе Републике Српске. Почетком децембра у акцији ”Афродита” ухапшени су инспектори Игор Граховац, Драгослав Тубић и Сњежана Драгичевић Митровић због примања мита и трговине утицајем. Како се сумња они су током контроле салона љепоте од власника тражили 6.000 марака мита како би прећутали порески прекршај, а на крају су примили мито у износу од 5.000 КМ.

У октобру су ухапшени Милош Јањић, Урош Зец и Дејан Лазић, који су радили као стручни сарадници за принудну наплату. Они су осумњичени за више коруптивних кривичних дјела и то четири примања мита, шест кривичних дјела злоупотребе службеног положаја и трговина утицајем. Свима је у почетку истраге одређен притвор, а Јањић и Лазић су након пуштања на слободу враћени на посао.

Повезане вијести:

Порески инспектори ухапшени јер су узели новац да не пишу казну

Нова хапшења у Пореској управи Српске

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана