Детаљи нападa у селу Мишковци код Дервенте: Стрица претукао металном шипком

Небојша Томашевић
Детаљи нападa у селу Мишковци код Дервенте: Стрица претукао металном шипком

ДЕРВЕНТА - Бојан Б. (33) из Дервенте ухапшен је након што је шипком претукао стрица Нову Б. (56) у селу Мишковци код Дервенте, сазнаје "Глас Српске".

Све се десило у сриједу увече на локалном путу, а Ново је у нападу синовца задобио повреде и превезен је у дервентски Дом здравља. Након прегледа упућен је у болницу "Свети апостол Лука" у Добоју.

Сазнајемо да је нападу претходила свађа између стрица и синовца, те да су њихови односи већ дуже поремећени.

Мјештани Мишковаца причају да је Бојану стриц већ дуже вријеме "ишао на живце" због неких ранијих размирица, али да не знају шта је мотив сукоба.

- Бојан је иначе кратког фитиља и мало му треба да плане. Те вечери сусрео се са стрицем на локалном путу и дошло је до свађе. Бојан је зграбио шипку и почео да туче стрица. Ударао га је по глави, рукама и ногама. Кажу да га је баш жестоко премлатио. Ново је ваљда требало да вози нека дрва комшији то вече - казала је једна мјештанка Мишковаца, не желећи да јој помињемо име.

Према њеним ријечима, Ново је миран и повучен човјек који живи сам и у посљедње вријеме ради на дневницу и нема стално запослење.

- Вози људима дрва, коси ливаде и одржава локално гробље. Човјек је за примјер и с њим нико није имао сукобе. Не знам шта се десило између њега и Бојана - рекла је наша саговорница.

За сада још није познато шта је кумовало нарушеним родбинским односима и нападу синовца на стрица.

Из Полицијске управе Добој саопштили су да им је 12. августа пријављено да је Б. Б. из Дервенте металном шипком изударао суграђанина Н. Б. на локалном путу у селу Мишковци.

- Обављен је увиђај, а полиција је о свему обавијестила дежурног тужиоца Окружног јавног тужилаштва Добој, који се изјаснио да случај има обиљежје кривичног дјела тјелесна повреда - рекли су у ПУ Добој не наводећи детаље.

Истакли су да више информација не могу да дају док се не обави истрага и утврде све околности овог случаја.

Сазнајемо да је Бојан Б. након испитивања пуштен да се брани са слободе и да ће против њега бити покренут одређени поступак када се прикупе све информације и докази.

Повреде

У болници "Свети апостол лука" у Добоју, не наводећи његово име, рекли су да је пацијент Ново Б. задобио лакше повреде.

- Пацијент је прегледан у амбуланти 12. августа и утврђено је да је задобио маснице и посјекотине и да је ријеч о лакшим повредама. Након прегледа отпуштен је на кућно лијечење стабилног здравственог стања - казали су у болници "Свети апостол Лука" у Добоју.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана