Детаљи хапшења у Градишци: Осумњичени да су бацили двије бомбе на кућу

ГС
Детаљи хапшења у Градишци: Осумњичени да су бацили двије бомбе на кућу

ГРАДИШКА- Г.Л. и Б.Д. из Градишке ухапшени су јутрос због сумње да су 30. септембра на кућу у насељу Врбашка у тој општини бацили двије ручне бомбе „М-75“ од којих је једна експлодирала и оштетила објекте и возила.

Ухапшена је и Р.Б. из Градишке која је осумњичена да је у кући држала оружје и била упозната са извршењем поменутог кривичног дјела.

Срна незванично сазнаје да су ухапшени тридесетогодишњи Горан Лајић, двадесетшестогодишњи Богдан Давидовић и четрдесетседмогодишња Рада Дерајић.

Начелник Полицијске управе Градишка Бојан Шкорић је навео да се за сада претпоставља да је мотив за извршење кривичног дјела одређени породични сукоб и проблеми између ухапшеног лица Р.Д. и оштећених у овом случају.

- Д.Л. и Б.Д су осумњичени за извршење кривичног дјела изазивања опште опасности, док се Р.Д. сумњичи за кривично дјело недозвољене производње и промета оружја или експлозивних материја - рекао је Шкорић новинарима.

Он је истакао да су интензивно радили на расвјетљавању овог кривичног дјела које је изавало пажњу медија и узнемиреност грађана, те на основу наредбе градишког Основног суда спровели акцију у којој су су извршили претрес на четири локације у Градишци и лишили слободе ова три лица.

Шкорић је појаснио да су све активности спроведене под надзорим Окружног јавног тужилаштва Бањалука, да ће у току дана бити извршена криминалистичка обрада ухапшених, те да све активности надзире дежурни тужилац који ће наложити даље мјере и радње.

М.Д. (27) из насеља Врбашка код Градишке пријавио је тада око 23.55 часова полицији да је у дворишту његове куће дошло до експлозије, гдје на сву срећу није било повријеђених али је причињена већа материјалан штета. На помоћним објектима али и на два  паркирана  аутомобила у дворишту од експлозије су попуцала стакла, као и на прозорима у кући.

У тренутку експлозије у кући су били М.Д, те његова мајка,супруга и брат.

Из Полицијске управе Градишка данас су навели да су на основу наредбе Основног суда Градишка јутрос извршили претрес на четири локације  у вези са изазивањем опште опасности поменутог дана у мјесту Врбашка.Приликом претреса пронађени су и привремено одузети предмети који могу послужити као доказ у кривичном поступку.

У току је криминалистичка обрада  над осумњиченим а даље поступање ће бити по одлукама поступајућег тужиоца Окружног јавног тужилаштва Бањалука.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана