Детаљи хапшења три особе на подручју Градишке: Бомбама рјешавали пријатељичине проблеме

Јелена Станић
Детаљи хапшења три особе на подручју Градишке: Бомбама рјешавали пријатељичине проблеме

ГРАДИШКА - Горан Лајић (30) и Богдан Давидовић (26), обојица из Градишке, ухапшени су због сумње да су 30. септембра бацили двије ручне бомбе у двориште једне приватне куће у Врбашкој код Градишке а приведена је и њихова познаница Рада Дерајић (47), сазнаје "Глас Српске".

Њима су лисице стављене на руке у петак након опсежне полицијске акције. Том приликом претресене су и четири локације које су осумњичени користили. У кући ухапшене жене пронађени су дијелови војничког наоружања.

Лајић и Давидовић су блиски пријатељи Дерајићеве, која им се наводно пожалила на бившег зета и његову породицу.

- Казали су да су жељели да помогну другарици и да је заштите. Она је знала да имају код себе бомбе, али је тврдила да није била упозната да ће их бацити на имање њеног бившег зета - испричао је извор близак истрази.

У ноћи када се десила експлозија у кући оштећених су били жена и њена два сина. У нападу је експлодирала само једна бомба која је оштетила објекте и паркиране аутомобиле у дворишту. Повријеђених на срећу није било.

Спекулише се да су Давидовић и осумњичена Дерајићева били у љубавној вези, што би могао бити додатни разлог за овај напад.

У Полицијској управи Градишка потврдили су, не износећи детаље, да двојицу мушкараца сумњиче да су 30. септембра пјешке и неопажено дошли до једне породичне куће у Врбашкој и бацили двије ручне бомбе М-75.

- Р. Д. теретимо да је својој кући држала дијелове војног оружја, чиме је починила кривично дјело недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја те да је била упозната о извршењу кривичног дјела изазивање опште опасности - казали су ПУ Градишка.

Додали су да су према њиховим сазнањима мотив свега нарушени породични односи оштећених и осумњичене.

До закључења овог броја "Гласа Српске" ухапшени су били на криминалистичкој обради, а поступајући тужилац Окружног тужилаштва Бањалука одлучиће да ли ће и коме бити предложена мјера притвора.

Лајић и Давидовић су одраније познати полицији у овом граду, а како сазнајемо, обојица су осуђивана због различитих кривичних дјела. Давидовић се пред судијама нашао због разбојништва и напада на службено лице у вршењу службене дужности, а његов пријатељ Лајић осуђиван је због крађа и наношења тешких тјелесних повреда.

Снимак туче

Богдан Давидовић је у жижу јавности доспио и почетком ове године када је на друштвеним мрежама освануо видео из кафића у Новој Тополи код Градишке на којем напада старију особу. На снимку се види како Давидовић улази у кафану и након неколико секунди два пута шаком у главу удара једног од гостију. Када је жртва пала на под, насилник је наставио да га шутира ногама.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана