Детаљи хапшења Тарика Хаџиабдића: Стручни сарадник Тужилаштва узео 3.000 евра мита

Н.Т.
Детаљи хапшења Тарика Хаџиабдића: Стручни сарадник Тужилаштва узео 3.000 евра мита

БАЊАЛУКА - Стручни сарадник у Окружном јавном тужилаштву Бањалука Тарик Хаџибеговић из Бугојна ухапшен је због сумње да је примио 3000 евра мита од једне особе која је била жртва у кривичном предмету које води тужилаштво, сазнаје "Глас Српске".

- Осумњичени је  захтијевао и примио новац као награду за предузимање процесних радњи у истрази у којој поступа као стручни сарадник тужиоца. Те радње су се морале урадити, али он је жртву обману да му помаже и чини услугу па зато тражи новац -  рекао је наш извор.

Додао је да је о незаконитом поступању стручног сарадника обавијештена полиција па је организована сачекуша за њега.

Акција је изведена по налогу Републичког тужилаштва, а како сазнајемо Хаџибеговић је ухапшен приликом преузимања обиљеженог новца.

Извор близак истрази је казао да је он у два наврата од поменуте особе тражио новац како би му наводно помогао. 

Према његовим ријечима против Хаџибеговића је прије неког времена стигла пријава у тужилаштво у Бањалуци за разне незаконитости. Због тога он није ни именован за тужиоца иако је два пута конкурисао за то мјесто у посљедње вријеме.

Из Министарства унутрашњих послова Републике Српске, наводећи иницијале, саопштено је да Хаџибеговића сумњиче за примање мита и трговину утицајем.

- Лице Т. Х. је осумњичено да је као стручни сарадник Окружног јавног тужилаштва Бањалука починио поменута кривична дјела. Све активности се проводе под надзором и у сарадњи са Републичким јавним тужилаштвом-рекли су у МУП-у РС не наводећи детаље.

Додали су да је у оквиру акције полиција претресла просторије које осумњичени користи. Незванично сазнајемо да су претресене канцеларије које користи тужилац Сеад Жерић јер Хаџибеговић ради код њега.

У Републичком тужилаштву су истакли да се осумњиченом на терет ставља да је примио  већу количину новца у вези са незаконитим поступањем у предметима које води Окружно тужилаштво у Бањалуци у којем је он радио као стручни сарадник. 

Нису наводили детаље и истакли су да ће више информација бити познато када се осумњичени испита.

Према непотврђеним информацијама Хаџибеговић је наводно познат као особа која од осумњичених у разним истрагама, па и оних за дрогу којима дојављује ако се спремају акције против њих. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана