Детаљи хапшења провалника у Бањалуци: Преко балкона улазили у станове и крали новац и накит

Небојша Томашевић
Foto: Уступљена фотографија

БАЊАЛУКА - Раденко В. (46) и Зоран А. (46) из Бањалуке ухапшени су због сумње да су пљачкали станове на подручју овог града одакле су однијели накит, новац и другу вриједну робу у вриједности 26.500 марака, потврђено је „Гласу Српске“.

Из Полицијске управе Бањалука, наводећи њихове иницијале, саопштено је да их терете да су од октобра до децембра 2021. починили седам тешких крађа.

- Осумњичени Р.В. и З.А. из Бањалуке су користили одсуство власника и употребом физичке снаге и подесног алата насилно отварали балконска врата и том приликом крали новац и накит. Постоје основи сумње да су извршеним провалама причинили материјалну штету и прибавили противправну имовинску корист у износу од око 25.600 КМ. Провалом у само један стан украли су новац и накит у вриједности од око 17.700 КМ. Такође, у другом стану украли су новац и вриједности у износу од око 5.000КМ, док су у осталим провалама причинили материјалну штету у износу од око 2.900 КМ- саопштила је ПУ Бањалука.

Додали су да су током акције хапшења претресене просторије на подручју Бањалуке, које користе осумњичена лица, те је пронађен и одузет новац у износу од 5.500КМ и ручни сат.

- Све мјере и радње у оквиру овог предмета, предузете су под надзором Окружног јавног тужилаштва Бањалука, а по наредбама Основног суда у Бањалуци-саопштила је полиција.

Незванично се сазнаје да је око 5.500 КМ пронађено и одузето од осумњиченог  Зорана  А. као и мушки ручни сат марке “Хуавеи ГТ2”, а који су украдени.

Извор близак истрази је рекао да су осумњичени током испитивања признали да су починили крађе за које их терети те су дјелимично и описали начине на који су то радили.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана