Детаљи хапшења породице у Бањалуци: Бјегунац се забарикадирао у стану и излазио само ноћу

Небојша Томашевић
Foto: Илустрација

БАЊАЛУКА - Славиша Тумара (40) из Бањалуке, који је ухапшен у акцији Жандармерије на основу потјернице због неодазивања на судске позиве, у стану се био буквално забарикадирао и никада по дану није излазио, потврђено је “Гласу Српске”.

Он је, како сазнајемо, скоро пуне двије године избјегавао хапшење, а судски полицајци су више пута долазили на врата стана која су увијек била закључана.

- Пошто није било наредбе за упад у стан, никако се није могло открити да ли је неко унутра или не. У неколико наврата му је спремана и засједа, али није му било трага. Тек касније смо утврдили да се кретао само ноћу и да су чланови његове породице на неки начин избјегавали излазак – рекао је извор близак истрази.

Појаснио је да је након свега добијена наредба за упад у стан те је тада откривено у каквим условима су боравили осумњичени и чланови породице.

- Он се буквално био забарикадирао и нико данима није излазио из стана као ни чланови породице. Они су се снабдијевали храном ноћу - рекао је наш извор.

Појаснио је да за осумњиченим Славишом има потјерница за довођење на суд, али није му одређен притвор тако да постоји бојазан да он опет не заврши на слободи и сакрије се.

Осим Славише у акцији полиције јутрос су ухапшени његове сестре Тамара и Татјана, те отац и мајка Остоја и Беба Т. због сумње да су му пружали подршку у скривању.

Из Полицијске управе Бањалука, наводећи иницијале, саопштили су да су активности изведене под надзором дежурног тужиоца Окружног јавног тужилаштва Бањалука, а на основу наредби Основног суда у Бањалуци.

- С.Т. из Бањалуке, лишен је слободе, јер је за истим расписана централна потјерница од стране Основног суда у Бањалуци, због почињеног кривичног дјела прогањање, те због постојања основа сумње да је починило кривична дјела угрожавање сигурности, оштећење и одузимање туђе ствари, лажно пријављивање кривичног дјела и недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја.

Због постојања основа сумње да су починила кривична дјела угрожавање сигурности оштећење и одузимање туђе ствари, помоћ учиниоцу послије извршења кривичног дјела, лажно пријављивање кривичног дјела и недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја лишена су слободе лица Т.Т., Т.Т., О.Т. и Б.Т. сви из Бањалуке - наводе из полиције.

Додају да су у претресу стана у Бањалуци, који користе осумњичени којом приликом су пронађени и одузети предмети који се могу довести у везу са извршењем наведених кривичних дјела.

- У току је криминалистичка обрада наведених лица, а о лишењу слободе лица С.Т. обавијештен је Окружни центар Судске полиције Бањалука - наводе из полиције.

Незванично нам је потврђено да се за Славишом трага дуже вријеме због прогањања дјевојке и не одазивања на суд.

Њега су припадници судске полицијњ више пута покушали пронаћи, али је увијек успјевао да се сакрије. Истрага је показала да су га чланови породице успјешно скривали и да је сво вријеме био у Бањалуци.

Против њега је 2019. године потврђена оптужница због сумње да је дуже вријеме прогањао дјевојку која је с њим прекинула љубавну везу. Како је наведено у оптужници дјевојку је прогањао  од маја до децембра 2018. године. 

Након раскида љубавне везе Славиша је дјевојку упорно пратио и спопадао гдје год би ишла.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана