Детаљи хапшења Милана Тубина: Потукао се са сином, па главом ударио полицајца

Небојша Томашевић
Детаљи хапшења Милана Тубина: Потукао се са сином, па главом ударио полицајца

ПРИЈЕДОР - Бивши посланик у Народној скупштини Републике Српске Милан Тубин из Приједора испитан је у полицији због сумње да се потукао са сином Марком, а потом напао и главом ударио полицајца који дошао на интервенцију због туче, потврђено је “Гласу Српске”.

Све се десило у сриједу увече испред спортске дворане у Приједору, а старији Тубин се опирао хапшењу те се залетио према једном полицајцу. Ипак, брзо је савладан и стављене су му лисице на руке те је одведен у полицијску станицу.

Извор близак истрази је рекао да је Милан био пијан и да је тучи претходила свађа са сином. Како сазнајемо, у овом обрачуну, али и нападу на припадника полиције нико није озбиљније повријеђен.

Милан Тубин је годинама био предсједник Градског одбора СДС-а Приједор, а након тога је промијенио двије странке- прво отишао је у СПС, па у СП.

Мјештани Приједора и познаници породице Тубин кажу да он зна бити проблематичан када попије коју чашицу више.

Из Полицијске управе Приједор, наводећи иницијале, саопштили су да су у сриједу око 18.20 часова поступили по пријави да је на спортском терену у Приједору у току туча између два лица.

- Утврђено је да се ради о лицима М. Т. и М. Т. из Приједора. Приликом интервенције један од учесника одбио је да поступи по наређењу те је вербално и физички насрнуо на полицијског службеника. Приликом лишења слободе пружао је активан отпор. У току је рад на комплетирању предмета након чега ће против М. Т. Окружном јавном тужилаштву Приједор бити достављен извјештај за почињено кривично дјело напад на службено лице у вршењу службене дужности, док ће се за оба лица која су учествовала у тучи доставити извјештај за кривично дјело насиље у породици или породичној заједници - рекли су у полицији.

Отац и син су након испитивања у полицији пуштени да се бране са слободе.

Оба Тубина, и отац и син, познати су одраније по сукобу са законом, а Милан Тубин је пријављиван полицији у децембру 2021. године због сумње да је пијан аутомобилом BMW ударио дјевојчицу на пјешачком прелазу испред зграде ПУ Приједор у улици Академика Јована Рашковића. Дијете је том приликом на срећу лакше повријеђено, а утврђено је да је тада у крви имао 0,9 г/кг алкохола.

Његов син Марко у августу 2021. године је привођен два пута због наркотика. Он је заустављен 9. августа те године док је возио BMW и том приликом одбио је тест на дроге што, како закон каже, значи да признаје да у његовом организму има наркотика па је искључен из саобраћаја. Марко је четири мјесеца прије те контроле такође био на мети полиције због сумње да има везе са наркотицима када је прегледом возила у ком је био нађена марихуана. Тада је један од младића који је био са њим рекао да је дрога његова па је Марко Тубин пуштен.

Казне

Уколико отац и син, Милан и Марко Тубин, заврше на оптуженичкој клупи обојица би могли да добију и више година затвора. Кривични законик Републике Српске за насиље у породици или породичној казни, које се обојици ставља на терет, предвиђа новчану или казну до три године затвора. Иста казна предвиђена је и за напад на службено лице у вршењу службене дужности, а то дјело стављају на терет старијем Тубину.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана