Детаљи данашње акције: На мети СИПА адвокати и нотари

ГС
Детаљи данашње акције: На мети СИПА адвокати и нотари

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Више особа је на мети велике акције "Сквер" коју Агенција за истраге и заштиту (СИПА) од јутрос спроводи на подручју Сарајева, Источног Сарајева и Пала, а међу њима су адвокати, нотари и један вијећник у Општинском вијећу Нови Град Сарајево.

Ово је за Кликс потврдила портпарол Тужилаштва Кантона Сарајево Азра Бавчић.

Како Кликс сазнаје, седам особа је на мети правосудних и полицијских органа, а претреси се врше на више од 20 локација.

Ријеч је, сазнаје Кликс с о А. И, И. Х, Б. В, Џ. М, Е. Х, А. Ћ. и С. Ш. Међу њима је, наводи портал вијећник Елвис Хоџић, члан Странке за БиХ. Како "Аваз" сазнаје, приведен је адвокат Бојан Веселиновић.

Према незваничним информацијама један осумњичени тренутно није доступан полицијским агенцијама.

Њих, незванично,  терета за незаконита књижења имовине и друга кривична дјела.

Полицијски службеници СИПА-е ће упоредо са претресима пословних и стамбених објеката и покретних ствари вршити и актвности прописане Законом о спречавању прања новца и финансирању терористичких активности БиХ.

Претреси се врши по налогу Кантоналног суда у Сарајеву и под надзором Кантоналног тужилаштва Кантона Сарајево и у сарадњи са полицијским службеницима Министарства унутрашњих послова Републике Српске, Министарства унутрашњих послова Кантона Сарајево и Министарством унутрашњих послова Зеничко-добојског кантона.

Наведене активности проводе се због постојања основа сумње да су почињена кривична дјела организовани криминал, злоупотреба положаја или овлашћења, недозвољена трговина, кривотворење исправе, превара, пореска утаја, примање награде или другог облика користи за трговину утицајем,  двање награде или другог облика користи за трговину утицајем, помоћ учиниоцу након извршеног кривичног дјела и прање новца прописана Кривичним законом ФБиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана