Детаљи бруталног убиства у Међашима: Избодени младић позвао полицију па издахнуо

Небојша Томашевић
Foto: semberijainfo

БИЈЕЉИНА - Дејан Љубојевић (23) из Бијељине ухапшен је због сумње да је убио суграђанина Александра Вуковића (29), којег је избо ножем више пута, сазнаје “Глас Српске”.

Све се десило јуче ујутро око 2.40 часова испред једног маркета у Међашима код Бијељине, а избодени младић је преминуо сат касније.

Мотив састанка и сукоба двојице младића није званично саопштен, а наводно је свему претходила краћа свађа.

Према незваничним сазнањима, након што је избоден, Вуковић је успио позвати полицију и помоћ.

- Рекао је шта му се десило и да је убоден ножем. По доласку патроле још је неко вријеме био свјестан, али је пуно крварио. Имао је више убодних рана по тијелу - рекао је извор близак истрази.

Истакао је да је брзо реаговала екипа Хитне помоћи, која је повријеђеног превезла у Медицински центар у Бијељини, али је он, нажалост, у болници подлегао усљед задобијених повреда у 3.40 часова.

Осумњичени Љубојевић је након злочина успио да побјегне, али га је полиција убрзо пронашла. Ухапшен је око 6.30 часова у Сремској улици у Бијељини. Како сазнајемо, пронађен је на једној бензинској пумпи.

Из Полицијске управе Бијељина саопштили су да је осумњичени ухапшен због сумње да је ножем убо младића који је преминуо усљед задобијених повреда.

- Након криминалистичке обраде и прикупљања доказа осумњичени Д. Љ. ће уз извјештај о почињеном кривичном дјелу убиство бити предат у надлежност и на даље поступање Окружном јавном тужилаштву у Бијељини - рекли су у Полицијској управи Бијељина.

Полиција истражује мотиве сукоба, а оно што је познато је да је убијени Вуковић одраније познат полицији по вршењу кривичних дјела, углавном по злоупотребама дроге.

Извор близак истрази је казао да се истражује да ли његове раније активности имају везе са злочином.

Вуковић је у жижу јавности дошао у децембру 2019. године када је покушао да у пећ баци наркотике како му их полиција не би нашла. Тада је пронађено око пет килограма сканка. Како сазнајемо, против њега је пред бијељинским правосудним институцијама вођен судски процес због промета опојних дрога.

Школа

Убијени Александар Вуковић избачен је у седмом разреду из основне школе у Међашима. Ипак, његови школски другови за њега имају само ријечи хвале. Кажу да је он увијек био добар друг који је штитио пријатеље, излажући себе опасности, те да је зато и избачен из школе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана