Детаљи акције у згради "Sarajevo Tower": Ухапшена једна особа, пронађени дрога и снајпер

Небојша Томашевић
Детаљи акције у згради "Sarajevo Tower": Ухапшена једна особа, пронађени дрога и снајпер

САРАЈЕВО - Двије илегалне лабораторије за производњу дроге са 102 стабљике индијске конопље, као и више килограма спида и марихуане, али и снајпер заплијењени су у акцији сарајевске полиције "Феникс", а ухапшен је Е. Џ. (39) из Сарајева.

Акцију су спровели службеници Сектора криминалистичке полиције и Сектора за полицијску подршку Управе полиције МУП-а Кантона Сарајево.

Према сазнањима „Аваза“ ухапшен је Ероли Џемили, а у акцији је учествовала и Обавјештајно безбједносна агенција БиХ (ОБА).

Како је саопштено из МУП-а КС, наводећи иницијале,  ухапшеног терете за неовлашћену производњу и стављање у промет опојне дроге и недозвољено држање оружја или експлозивних материја.

- На основу наредбе Општинског суда у Сарајеву, полицијски службеници су на подручју општине Ново Сарајево извршили претрес више стамбених објеката. Том приликом су пронађени и одузети материја која асоцира на спид, укупне масе осам килограма и више паковања материје која асоцира на марихуану, укупне масе четири килограма - наведено је у саопштењу полиције.

Додато је да су пронађене двије комплетне "Индор" лабораторије за илегалну производњу марихуане са 102 стабљике индијске конопље тежине 11 килограма, као и кеса са бијелом материјом која асоцира на дрогу кокаин од око 200 грама.

Наведено је да су пронађене двије пушке, два оптичка нишана, пиштољ и 43 комада муниције. Полиција је одузела и одређену количину новца те професионални алат за обијање брава, као и други алати и предмети који могу послужити у истрази.

Према незваничним информацијама наркотици, који су пронађени у оквиру ове акције, скривани су и у становима у згради "Sarajevo Tower".

Ова акција није повезана са недавним хапшењем држављана Србије Дарка Дуловића и Душка Јовановића, који су крајем прошлог мјесеца ухапшени у "Sarajevo Toweru", него се ради о незаконитом промету веће количине опојних средстава.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана