Детаљи акције у којој је у Бањалуци ухапшен члан групе Веље Невоље

Небојша Томашевић
Детаљи акције у којој је у Бањалуци ухапшен члан групе Веље Невоље

БАЊАЛУКА - Београђанин Александар Б. за којим је расписана потјерница надлежних органа Србије због чињења кривичних дјела, ухапшен је у уторак увече у Бањалуци са лажним документима, потврђено је “Гласу Српске”.

У полицији су, наводећи иницијале, рекли да је он покушао да побјегне након што га је полиција контролисала, али су га службеници брзо стигли и ухапсили те је код њега пронађена марихуана.

Према непотврђеним информацијама, Александар Б. у Србији има кривични досије и претпоставља се да се у Бањалуци крио под лажним именом од потјернице која је за њим на снази.

Осим њега, због лажних докумената исту вече ухапшена је и С. Ћ. из Брода која је била с њим и код које су пронађене лажне личне карте Србије и Црне Горе на туђа имена.

Из Полицијске управе Бањалука саопштено је да су они откривени током акције на спречавању и откривању кривичних дјела.

- Полицијски службеници су дошли до сазнања да А. Б. користи фалсификовану личну карту на име Димитрије Микарић и да се под тим именом креће на подручју Бањалуке. Приликом реализације активности, А. Б. је уочен у друштву са женском особом како сједа у такси возило, које је заустављено након чега се А. Б. дао у бијег. Убрзо је лице сустигнуто и лишено слободе. Приликом лишења слободе, код наведеног је пронађена и одузета одређена количина опојне дроге која асоцира на марихуану - наводи се у полицијском саопштењу и додаје да је утврђено да је за А. Б. расписана и потјерница од стране надлежних органа Србије.

Како се даље наводи код С. Ћ. су пронађена лична документа Србије на име Данијела Здравковић и Црне Горе на име Марија Алексић.

- Мјере и радње у оквиру ових активности су предузете под надзором Окружног јавног тужилаштва Бањалука, а према наредбама Основног суда у Бањалуци. Након завршене криминалистичке обраде лице А. Б. биће предато Теренском центру за странце Бањалука ради предузимања мјера и радњи из њихове надлежности - наведено је у саопштењу ПУ Бањалука.

Истиче се да се А. Б. на терет стављају кривична дјела неовлаштена производња и промет опојних дрога и фалсификовање исправе, док се С. Ћ. терети за фалсификовање исправе. У полицији су истакли да ће против осумњичених надлежном тужилаштву бити поднесен извјештај за дјела која им се стављају на терет.

Казне

Уколико се докаже кривица и буду оптужени ухапшени би се могли суочити и са казном затвора до неколико година.

Према Кривичном законику Републике Српске, за фалсификовање исправе предвиђене су новчане или казна затвора до три године. Закон за неовлаштену производњу и промет дрога предвиђа казну од једне до десет година затвора.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана