Детаљи акције "Транспортер": Осим Мектићевог савјетника, "пао" и суспендовани полицијски инспектор

Н Т.
Foto: Дражан Поздеровић

БАЊАЛУКА - Бивши савјетник Драгана Мектића Бојан Цвијетић ухапшен је заједно са још осам особа у акцији "Транспортер" због сумње да је учествовао у организованом међународном шверцу наркотицима, сазнаје "Глас Српске".

Осим њега ухапшени су и суспендовани инспектор Министарства унутрашњих послова Републике Српске Младен Миловановић.  Акцијом су обухваћени и Саша Рађевић те Александар Николић, Иван Јурић, Тијана Стојановић, Драган Кресојевић., Игор Кнежевић, Синиша Бачић, и Радислав Тешић.

Незванично сазнајемо да се трага и  за Петром Дукићем, власником локала "План Б" у Бањалуци, који је хапшен због сумње да се у његовој кући крио Милош Божовић за којим је расписана Интерполова потјерница због тешког убиства у Црној Гори.

Због Божовића је у јулу хапшен  Миловановић и тада је сумњичен да је починио кривично дјело помоћ учиниоцу послије извршеног кривичног дјела, односно да је помогао Божовићу у скривању.

У оквиру акције "Транспортер" претресени су стамбени објекти, земљиште и аутомобиле које користи ухапшени Цвијетић, те још неколико особа

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач потврдио је хапшење Цвијетића те истакао да је у акцији "Транспортер" ухапшено девет особа, међу којима има и припадника полицијских службеника МУП-а Српске.

- Интензивно радимо на откривању оних који се баве организованим криминалитетом, да ли се они налазили у редовима МУП-а Српске или било којих других организација, криминалних структура - рекао је Лукач.

Раније је начелница Одјељења за односе са јавношћу МУП-а Српске Мирна Миљановић потврдила да су у току претреси на више од 20 локација у БиХ.

- Лицима се ставља на терет да су починили кривично дјело организовани криминал а у вези са неовлаштеном производњом и прометом опојних дрога - истакла је Миљановићева и додала да је у току потрага за још једним лицем на подручју Бањалуке.

Активности се реализују по наредбама Суда БиХ и под надзором Тужилаштва БиХ, а у реализацији активности учествује и Управа крим полиције, Специјална антитерористичка јединица, Жандармерија, Полицијске управе Бањалука, Приједор, Градишка и Источно Сарајево.

Наредбама су обухваћена и лица и објекти на подручју ФБиХ, гдје у активностима учествују и припадници СИПА и МУП Кантона Сарајево и Тузла.

Из Тужилаштва БиХ је саопштено да у акцији "Транспортер" учествује више полицијских агенција у БиХ.

- Активности се проводе на подручју Бања Луке и Републике Српске, као и Тузланског и Сарајевског кантона у ФБиХ. У оквиру предмета, остварена је значајна сурадња са партнерским институцијама из земаља региона, као и Еуропске уније. Након што се проведу лишења слободе осумњичених, као и претреси особа и објеката који су предмет истраге, поступајући тужитељ дат ће упуте за даље истражне активности у складу са законом-рекао је портпарол Тужилаштва БиХ Борис Грубешић.

Додао је да у интересу истраге, више информација не можемо давати.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана