Детаљи акције "Страч" у Требињу: Акцијом спријечена улична продаја дроге

Небојша Томашевић
Foto: Уступљена фотографија

ТРЕБИЊЕ - Шест особа ухапшено је у акцији "Страч" због сумње да су се бавили шверцом дроге након чеха је против двојице поднесен извјештај тужилаштву.

Како сазнајемо ухапшени су  Требињци  Милан С., Срђан Т,  Пеђа Ч., Милорад М. и Дамјан  В.  док је акцијом обухваћен и М.Н.  и за њим се трага.

Како је саопштено из Полицијске управе Требиње наводећи иницијале, током акције у претресима на подручју Требиња одузето је  782 грама хашиша, 462 грама спида и килограм непознате бијеле прашкасте материје.

- Непозната материја ће се вјештачити како би се утврдило да ли је ријеч о препаратима који су на листи опојних дрога или је ријеч о препаратима који се користе при мијешању са опојним дрогама како би се добила већа количина у уличној препродаји-рекли су у полицији.

Осим наркотика у ацкији је зашплијењен и апарат за вакумирање, најлонске вакуум кесе, метална мрвилица, 201 метак и други предмети који ће послужити у доказививаљу почињених кривичних дјела.

Оперативну акција „Страч“ реализовали су полицијски службеници ПУ Требиње, уз надзор Управе за организовани и тешки криминалитет МУП-а РС од марта до септембра 2022. године.

- Против лица  М.С. ће се Окружном јавном тужилаштву у Требињу поднјети извјештај за почињено кривично дјело недозвољена производња и промет опојних дрога, док ће против лица  Д.В. бити поднешен извјештај о почињеном кривичном дјелу неовлашћена производња и промет оружја или експлозивних материја-саопштила је полиција.

Детаљи акције саопштени су и на конференцији за новинаре Полицијске управе Требиње. Начелник ове управе Синиша Лакета је прецизирао да се ради о акцији која је конкретно усмјерена на спречавање злоупотребе опојних дрога на улицама Требиња од марта до септембра ове године.

-  Поровођења ових активности, документовано је и више прекршаја из области Закона о спречавању опојних дрога, а у току је предузимање даљих мјера и радњи под надзором Окружног јавног тужилаштва у Требињу, под чијим је ингеренцијама била и ова акција-навео је Лакета.

Поотврдио је да се ради о већем броју лица која су од раније позната по вршењу кривичних дјела, као и дјела која су довела до реализације оперативне акције "Страч".

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана