Детаљи акције "Повратник": Спријечeна продаја кокаина на улици

Небојша Томашевић
Детаљи акције "Повратник": Спријечeна продаја кокаина на улици

БАЊАЛУКА - Бојан Миљковић и Стеван Антонић, који су у петак ухапшени у акцији бањалучке полиције "Повратник", у којој је заплијењено 670 грама кокаина вриједног више десетина хиљада марака, осумњичени су да су заједно учествовали у шверцу наркотицима, потврђено је "Гласу Српске".

Наркотици су пронађени претресом станова и других објеката које користе осумњичени. Након испитивања осумњичени Миљковић предат је Окружном тужилаштву у Бањалуци, док је Антонић пуштен да се брани са слободе.

Како сазнајемо, дио пронађеног кокаин био је упакован у мање врећице спремне за даљу продају корисницима, док је марихуана била засађена у саксији и скривена у шупи, која је у власништву једног од осумњичених. Пронађена је и дигитална вага на којој су, како се сумња, осумњичени вагали наркотике како би направили мање пакетиће за даљу продају на улици.

-  У оквиру акције ухапшени Б. М. и С. А. због сумње да су починили кривично дјело неовлаштена производња и промет опојних дрога. Претресене су двије локације и заплијењено  је  670  грама бијеле прашкасте материје која асоцира на кокаин, те  двије стабљике чији изглед указује да се ради о индијској  конопљи. Лице Б. М. биће спроведено у Окружно тужилаштво у Бањалуци, а С. А. је пуштено да се брани са слободе и против њега ће бити поднесен извјештај тужилаштву - рекао је начелник Сектора криминалистичке полиције Полицијске управе Бањалука Славиша Којић.

Он није могао да каже која је вриједност заплијењених наркотика, као ни друге детаље.

- Потребно је урадити вјештачење да се потврди да се ради о кокаину, а неопходно је утврдити и његову чистоћу - рекао је Којић.

Истакао је да је акција "Повратник" изведена у сарадњи са бањалучким Окружним тужилаштвом, а њен циљ је сузбијање злоупотреба наркотика.

- Те активности ће бити настављене и у будућности - рекао је Којић.

Он је потврдио да су оба осумњичена лица повезана у извршењу кривичног дјела, те да су познати одраније по злоупотребама дрога и другим кривичним дјелима.

Осумњичени Миљковић хапшен је у јануару 2009. године у акцији "Дилер" у којој је тада заплијењено 860 грама хероина. Он је због учешћа у шверцу наркотицима у јануару 2010. године у бањалучком Окружном суду осуђен на двије и по године затвора. Претходно је  признао кривицу и са бањалучким Окружним тужилаштвом потписао споразум о признању на основу којег му је и изречена казна. Осим њега, тада су осуђене још двије особе због сумње да су сви заједно набављали хероин и препакивали га у мања паковања и продавали крајњим корисницима.

Акције

Славиша Којић је истакао да је полиција од јануара до августа провела седам акција на сузбијању шверца дрогом и заплијенила више од десет килограма наркотика.

- Ријеч је о акцијама "Модус", "Поло", "Кофер", "Специјал", "Венера", "Бул" и "Повратник". Заплијењено је око осам килограма марихуане, 2,2 килограма кокаина, 553 грама хашиша и 93 грама амфетамина. Тужилаштву је достављен 41 извјештај за неовлаштену производњу и промет опојних дрога и уживања опојних дрога - подсјетио је Којић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана