Детаљи акције "Нокаут": Наркотике шверцали и у Хрватску

Н.Т.
Foto: Бљесак инфо

САРАЈЕВО - Иван Крешић из Мостара један је од седам ухапшених у акцији "Нокаут" за шверц наркотицима и он је означен као главни осумњичени који је руководио препродајом дроге, сазнаје "Глас Српске".

Према нашим сазнањима поменута седморка шверцовала је разне наркотике на подручју Херцеговачко-неретванског кантона, али су их превозили и преко границе у Хрватску. Извор близак истрази је казао да су тројица од седам ухапшених већ пристала на одређену сарадњу са истражиоцима.

Из Агенције за истраге и заштиту СИПА, не наводећи имена осумњичених и детаље, саопштено је да их све терете за неовлашену производњу и стављање у промет дроге. Истакли су да су током акције претресли више локација и да је откривена плантажа марихуане те заплијењени наркотици.

- У досадашњем току акције пронађена је плантажа са укупно 372 стабљике канабиса, више од два килограма марихуане, као и одређена количина синтетичке дроге. Пронађене су прецизне ваге, већи број мобилних и такозваних криптованих телефона, око 5.000 евра у различитим апоенима и други предмети који могу послужити као доказ у кривичном поступку-наводи се у саопштењу.

Ухапшена лица ће након криминалистичке обраде бити предата у надлежност поступајућем тужиоцу Тужилаштва Херцеговачко-неретванског кантона, под чијим надзором су и реализоване наведене активности.

Акција се реализује према наредби Општинског суда у Мостару и у сарадњи са Обавјештајно-безбједносном агенцијом БиХ, те уз пружање помоћи полицијских службеника Граничне полиције БиХ и министарстава унутрашњих послова Херцеговачко-неретванског и Западно-херцеговачког кантона.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана