Детаљи акције на Сокоцу: Заплијењена два аутомобила у  оквиру  хапшења шверцера дрогом

Небојша Томашевић
Foto: Уступљена фотографија

СОКОЛАЦ – Полиција је у оквиру акције која се спроводи у циљу сузбијања шверца дроге, оружја и других кривичних дјела, заплијенила „јагуар“ и фолксваген“,  а приведено је више особа на подручју Сокоца заплијенила, потврђено је „Гласу Српске“.

Акцији изводе припадници Управе за организовани и тешки криминалитет Министарства унутрашњих послова  Републике Српске а спроводи се по наредбама Суда БиХ и под надзором Тужилаштва БиХ.

Активности се реализују у сарадњи са припадницима Специјалне антитерористичке јединице, Жандармерије и Полицијске управе Источно Сарајево.

Из Тужилаштва БиХ је саопштено да је акција акцију усмјерена на сузбијање организованог криминала у вези са неовлаштеним међународним прометом опојних дрога.  

- Ухапшено је  више лица које  сумњичимо да  су, дјелујући као организована криминална група, дужи временски период кријумчарили веће количине опојних дрога и стицали незакониту имовинску корист коју су, између осталог, трошили за куповину некретнина и скупоцјених возила. 

У току су претреси објеката и возила која користе поменута лица- наводи се у саопштењу тужилаштва.

Истиче се да су активности наставак  операција у предметима са доказима из дешифрованих апликација Скај и Аном.

 - Осумњичени су под истрагом због постојања основа сумње да су починили кривична дјела организовани криминал у вези са кривичним дјелима неовлаштени промет опојним дрогама, неовлаштени промет оружјем и војном опремом, те производима двојне намјене, помоћ учиниоцу послије учињеног кривичног дјела и кривично дјело прање новца. Осумњичени ће бити испитани у законском року, након чега ће поступајући тужилац донијети одлуку о даљим активностима у предмету- наводи се у саопштењу Тужилаштва БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана