Детаљи акције "Дрина" у Зворнику: Ухапшено 16 људи, пронађени кокаин и сканк

Срна, РТРС
Детаљи акције "Дрина" у Зворнику: Ухапшено 16 људи, пронађени кокаин и сканк

БАЊАЛУКА - На подручју које покрива Полицијска управа Зворник ухапшено је 16 лица и обављени су претреси на 23 локације у оквиру полицијске акције "Дрина" усмјерене на спречавање неовлашћене производње и промета опојних дрога и других кривичних дјела, саопштено је из Министарства унутрашњих послова Републике Српске.

Приликом претреса пронађен је 73,1 грам кокаина, око два килограма сканка, 41.653 КМ, 4.356 евра, три дигиталне ваге, као и други предмети који се могу довести у везу са извршењем кривичних дјела.

Министарство унутрашњих послова (МУП) Републике Српске саопштио је да је акција "Дрина" усмјерена на спречавање вршења кривичних дјела неовлаштена производња и промет опојним дрогама, недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја, недозвољена трговина и друга кривична дјела.

Активности се спроводе по наредбама надлежних судова и тужилаштава, истакнуто је из МУП-а Српске.

- Полиција, у сарадњи са Окружним јавним тужилаштвом у Бијељини, врши претресе одређених објеката у Зворнику с циљем проналажења предмета који се могу довести у везу са кривичним дјелом недозвољена производња и промет дроге, те другим кривичним дјелима - потврђено је Срни из овог тужилаштва.
Наредбу за претресање издао је Основни суд у Зворнику на приједлог Окружног тужилаштва у Бијељини.
Из Тужилаштва наводе да ће им Полицијска управа Зворник доставити извјештај о спроведеним истражним радњама.

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач рекао је да је данашња акција у Зворнику усмјерена на борбу против организованог криминалитета, највећих кривичних дјела, а у превентивном смислу је и против оних који могу бити потенцијали извршиоци одређених кривичних дјела.

- Овдје су криминалци са рејтингом, међу њима многи и повратници, те они који иза себе имају различите и дуготрајне затворске казне, са разним извршењем кривичних дјела. Свакако да ћемо их ставити под контролу и испитати, те сазнати све оно што је битно за откривање неких кривичних дјела - казао је Лукач након пријема пензионисаних припадника МУП-а, а поводом Дана Полиције.

Каже да ће МУП наставити акције и у наредном периоду.

- Криминалци морају да схвате да се у Српској не исплати бавити криминалом, јер ће полиција прије или касније доћи до њих - поручује Лукач.

Лукач је истакао да степен безбједности у Српској није нарушен.

- Ова акција је у циљу повећања безбједности свих наших грађана. Сваки грађанин ће поздравити акцију полиције коју проводимо на овакав начин - каже Лукач.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана