Детаљи акције “Дивич”: Приведено више полицајаца и цариника

ГС
Детаљи акције “Дивич”: Приведено више полицајаца и цариника

БИЈЕЉИНА - Више полицијских и царинских радника приведено је у акцији “Дивич”, потврђено је из Тужилаштва БиХ.

Припадници Агенције за истраге и заштиту (СИПА), спроводе ову акцију поступајући по налогу Тужилаштва БиХ, а у сарадњи на терену са Министарством уннутрашњих послова (МУП) Српске и Полицијом Брчко дистрикта.

- Активности су усмјерене на процесуирање коруптивних кривичних дјела, повезаних са незаконитим увозом великих количина разних роба, углавном са подручја Србије у БиХ. Претреси и хапшења се врше на подручју Бијељине и Брчко дистрикта, а међу осумњиченима су четири царинска радника УИО БиХ, два полицијска радника МУП-а РС и два полицајца Граничне полиције БиХ - навели су из Тужилаштва БиХ.

Осумњичени се терете за незаконито поступање и неспровођење потребних мјера, приликом увоза великих камионских испорука робе, највећим дијелом из Србије на подручје БиХ и обратно.

- На тај начин, давањем дара или других облика користи и злоупотребама овлашћења, вршени су незаконити увози робе без царинског евидентирања и плаћања законом прописаних увозних даџбина, те су починиоци стицали велику незакониту имовинску корист - навели су из Тужилаштва БиХ.

Акција се односи на 11 осумњичених.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана