Детаљи акције “Буре 2”: Пали током примопредаје наркотика

Невена Рељић
Детаљи акције “Буре 2”: Пали током примопредаје наркотика

БИХАЋ - Полиција је у наставку акције “Буре 2” ухапсила пет особа из Бихаћа и Дрвара, а од њих је одузета велика количина наркотика, два аутомобила и око 100.000 КМ.

Акцију су извели припадници Сектора криминалистичке полиције и Јединице за специјалистичку подршку МУП-а Унско-санског кантона (УСК), по наређењу Тужилаштва УСК и Тужилаштва Ливањског кантона на подручју Бихаћа и Дрвара с циљем разбијања ланца дистрибуције и продаје наркотика.

Из МУП-а УСК саопштили су да су у акцији “Буре 2” у недјељу ухапшене три особе на подручју Бихаћа и то Бишћани И. М. (20), И. А. (35) и И. М. (23). Сви су осумњичени за неовлашћену производњу и стављање у промет опојне дроге те посједовања дроге и омогућавање уживања. Из МУП-а Ливањског кантона је потврђено да је у Дрвару ухапшена једна особа.

Незванично, већина ухапшених је одраније позната полицији, која их је мјесецима пратила да би пресрела примопредају дроге.

- Дрварчани Данијел и Бранко Драгаш требало је да у недјељу предају дрогу Бишћанима на локалном путу између Петровца и Дрвара, али их је полиција у томе спријечила - рекао је извор близак истрази.

Сазнајемо да су двојица ухапшених из Бихаћа и један од браће Драгаш предати тужилаштву у Ливну.

Мјештанин Колунића, мјеста на путу између Петровца и Дрвара, испричао је за “Глас Српске” да је у недјељу видио полицијске аутомобиле и патроле на локалном путу.

- Нисам знао шта се дешава иако је ово мало мјесто. Видио сам доста полицајаца са дугим цијевима на путу - рекао је мјештанин који је желио остати анониман.

Сазнајемо да је дрога била намијењена за “разбијање” у УСК и то нарочито у Бихаћу. Из полиције су рекли да је ова акција наставак прошлогодишње акције “Буре” те да ће активности бити настављене.

- Спровођењем посебних радњи у протеклих неколико мјесеци припадници Сектора криминалистичке полиције су дошли до сазнања која су резултовала координираном активношћу са полицајцима из Ливањског кантона. Претресено је више особа и возила на неколико локација на подручју Бихаћа и Дрвар. Током претреса пронађене су веће количине суве биљне материје која изгледом асоцира на канабис те прашкасте материје бијеле и смеђе боје која подсјећа на кокаин и хероин - кажу из МУП-а УСК.

Откривено је и војно и ловачко наоружање, већи износ новца за који се сумња да је прибављен продајом наркотика, неозначене цигарете, ваге за прецизно мјерење, мобилни телефони и други предмети.

Запљена

Акција “Буре” почела је прошле године. Ухапшено је 13 лица због неовлашћене производње и стављања у промет дроге, чија је вриједност у уличној продаји 500.000 КМ. Заплијењено је 50 килограма марихуане, новац, три возила, велики број мобилних телефона и картица те опрема за дистрибуисање и конзумирање дроге.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана