Детаљи акције "Бест": Ухапшено шест лица осумњичених за кријумчарење миграната преко Дрине

Срна
Детаљи акције "Бест": Ухапшено шест лица осумњичених за кријумчарење миграната преко Дрине

САРАЈЕВО - У координисаној акцији Тужилаштва БиХ и Агенције за истраге и заштиту (СИПА), кодног имена "Бест", на подручју Зворника је ухапшено шест лица осумњичених да су дужи временски период организовано кријумчарила мигранате преко границе на Дрини, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

Поступајући по налогу тужиоца Посебног одјељења организовани криминал, привредни криминал и корупцију Тужилаштва БиХ, полицијски службеници СИПА, у сарадњи са полицијским службеницима МУП-а Републике Српске, на подручју Зворника извршили су претресе и ухапсили наведена лица.

Осумњичени су под истрагом и терете се да су чланови групе за организовани криминал, која је организована ради пребацивања илегалних миграната из Србије у БиХ и даље према земљама ЕУ, те да су починили кривично дјело организовани криминал у вези са кривичним дјелом кријумчарење људи.

Спроведене активности дио су стратешких мјера које се предузимају у БиХ, у борби против организованих илегалних миграција, навели су из Тужилаштва БиХ.

Осумњичена лица у оквиру оперативне међународне акције "Бест" су под истрагом и осумњичена су да су, дјелујући са њима познатим особама са подручја Србије, учествовала у планирању, организовању и реализовању кријумчарења илегалних миграната са територије Србије на територију БиХ, преко границе на ријеци Дрини.

Поступајући тужилац одлучиће о даљим активностима у овом предмету након што испита осумњичена лица.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана