Смрт десетогодишњака неразјашњена и након два мјесеца, обављена ексхумација

Г.С.
Смрт десетогодишњака неразјашњена и након два мјесеца, обављена ексхумација

БИЈЕЉИНА - У Бијељини је објављена ексхумација тијела дјечака А.К. (10) који је преминуо прије два мјесеца под неразјашњеним околностима, потврђено је у Окружном јавном тужилаштву Бијељина.

Десетогодишњи дјечак из Бијељине преминуо је 28. августа.

Због неразјашњене смрти дјечака, који се лијечио у бијељинској болници, покренут је дисциплински поступак и до даљег забрањен рад за два љекара.

Окружно јавно тужилаштво у Бијељини је 14. септембра у складу са својом надлежности, као и правима и дужностима тужиоца, а по налогу Главног окружног тужиоца, формирало предмет у вези са смрћу десетогодишњег дјечака А.К.  а који претходно је лијечен у ЈЗУ Болници „Свети Врачеви" Бијељина.

– Тужилаштво је по отварању предмета предузело све мјере и радње ради расвјетљавања овог догађаја. Дана 28. октобра је по претходно прибављеној Наредби за ексхумацију од Окружног суда у Бијељини од 27. октобра извршена ексхумација тијела А.К., у присуству обдуцента, представника полиције и предметног тужиоца – рекли су у ОЈТ Бијељина.

Рекли су да су поштујући породицу преминулог саопштење објавили након извршене обдукције.

– Ово Тужилаштво је до сада поступало у складу са Законом о слободи приступа информацијама Републике Српске и Законом о кривичном поступку Републике Српске, као што ће то и у будуће чинити и давати одговоре како у овом, тако и у свим другим предметима –  рекли су у Тужилаштву, преноси Српскаинфо.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана