Дервенћанин обљубио малољетницу па пријетио њој и сестри

Небојша Томашевић
Дервенћанин обљубио малољетницу па пријетио њој и сестри

ДЕРВЕНТА - Дервенћанин Е.М. (46) осумњичен је да је обљубио малољетницу, те да је пријетио њој и њеној сестри, пптврђено је "Гласу Српске".

Детаље овог шокантног случаја саопштило је Окружно јавно тужилаштво Добој, на чији је приједлог је одлуком Основног суда у Дервенти, осумњиченом одређен притвор.

Како су навели из тужилаштва, осумњиченог терете за полну злоупотребу дјетета старијег од 15 година, али и за угрожавање сигурности.

- Осумњиченом се на терет ставља да је кривична дјела починио  у периоду  од 28. фебруара до 8. августа ове године, на разним мјестима у Дервенти. Он је након што је упознао малољетницу рођену 2004. године и  стекао њено повјерење дјевојку обљубио више пута пријетећи њој и  њеној сестри да не смију никоме рећи за њихов однос, иако је знао да је она малољетна и да између њих постоји велика несразмјера у зрелости и у узрасту- навели су из Окружног јавног тужилаштва Добој.

Даље се наводи да је осумњичени малољетници упућивао озбиљне пријтње од априла па до 7. августа у Дервенти.

- Пријетио јој је  ће убити њу и њој блиске особе, уколико њена сестра престане да се виђа са њим те јој пријетио да ће је срести негдје на путу и убити. Те пријетње су код малољетница проузроковале осјећај страха и угрожености за њихов живот и живот чланова њихове породице- истакли су из Окружног јавног тужилаштва Добој.

"Гласу Српске" је потврђено да је тужилац  затражио да осумњиченом  буде одређен притвор због бојазни да ће боравком на слободи поновити кривично дјело или урадити оно што је запријетио. Притом је истакнуто да четрдесетшестогодишњаку пријети робија.

- За полну злоупотребу дјетета старијег од 15 година може се изрећи затвор од двије до осам година-навели су из Окружног јавног тужилаштва Добој.

Одлучујући о приједлогу за притвор, судија Основног суда у Дервенти прихватио је као основан приједлог тужиоца и на мјесец дана послао иза браве Е.М.

Авокат осумњиченог се, како се додаје, жалио на ову судску одлуку, али је Основни суд у Дервенти одбио ту жалбу, јер су се у конкретном случају, како је наглашено, стекли услови за одређивање притвора.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана