Дервенћанин због лажних кладионичарских дојава остао без 10.050 евра

Н.Т
Дервенћанин због лажних кладионичарских дојава остао без 10.050 евра

ДЕРВЕНТА – А.П. из Дервенте пријавио је полицији да је преварен за 10.050 евра које је исплатио једном лицу за такозване кладионичарске дојаве, потврђено је "Гласу Српске".

- Оштећено лице из Дервенте је 23. августа  пријавило да је преко једне друштвене мреже ступило у контакт са  лицем које му је понудило кладионичке дојаве, што је прихватило. У периоду од 7. до 13. јула ове године  оштећено лице је у више наврата уплаћивало новац у укупном износу од 10.050 евра преко Western Uniona и Moneygrama- наводи се у саопштењу Полицијске управе Добој.

Незванично сазнајемо да је Дервенћанину непознати кладионичар преко Инстаграма нудио сигурне резултате утакмица, али да му је након неколико уплата рекао да је потребно још да би добио новац. Оштећени А.П. је након 13. јула престао да уплаћује тражене паре јер је схватио да од добитка нема ништа и да је ријеч о превари.

Ово је  друга пријављена  кладионичарска превара на подручју Дервенте у само два дана.

Полицији је само дан раније Д. К.  пријавила полицији да је преварена за више од 3.380 КМ које је платила једном лицу за кладионичарске дојаве коју је је након тога блокирало, а она је остала без новца. Како је навела у својој пријави, она је  путем  друштвене мреже ступила у контакт са  лицем које је понудило такозване кладионичке дојаве.

То лице јој је рекло да је  потребно да му се уплати новац преко "xBona" како би одиграло утакмице, а по њиховом завршетку требало би да добије новац. Након уплате новца понуђач дојава је нестао и блокирао жену која је остала без пара.

Према нашим сазнањима и она је са кладионичарем преварантом у контакт ступила преко Интаграма.

- Њој је кладионичар након што су одигране утакмице за које јој је послао резултате рекао  да је потребно још нешто да плати да би јој то било исплаћено. Тако је она то прихватила, али је након тога схватила да од пара нема ништа и да је преварена - рекао је извор близак истрази.

Из ПУ Добој су истакли да полицијски службеници предузимају све потребне мјере и радње у циљу идентификовања лица која су у претходном периоду на штету два лица из Дервенте извршила кривична дјела превара.

-  Апелујемо на све грађане да не насједају на овакве видове превара те да поступају крајње опрезно у ситуацијама када се од њих тражи да уплате новац нарочито од лица чији им је идентитет непознат, те да о томе обавијесте најближу полицијску станицу. Више информација грађани могу добити и на интернет страници Одјељења за високотехнолошки криминалитет Министарства унутрашњих послова Републике Српске https://mup.vladars.net/index.php?vijest=vtk, посредством које грађани могу да пријаве овакве или сличне преваре – наводи се у полицијском саопштењу.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана