Пронађен му и експлозив: Дервенћанин избушио гуме на 12 аута

Г.С.
Foto: МУП Републике Српске

ДЕРВЕНТА - Славен Марић (40) из околине Дервенте ухапшен је због сумње да је исјекао гуме на аутомобилима паркираним испред зграде.

Марића су прво ухапсили због сумње да је из једног аутомобила у Дервенти украо ролере, дјечију сједалицу и одређене одјевне предмете, али је одмах затим утврђено да се може довести у везу са оштећењем 12 возила. Разлог овог вандалског чина за сада није познат.

Из ПУ Добој је саопштено да је ухапшен С.М. због сумње да је починио кривична дјела крађа, оштећење туђе ствар и недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја, преноси АТВ.

“За наведено лице постоји основ сумње да је 13. маја из возила, које је било паркирано у у Дервенти, украо одређене предмете. Такође сумња се да је у току ноћи 13. на 14. мај оштетио 12 путничких возила, која су била паркирана испред стамбене зграде у Дервенти”, саопштено је из ПУ Добој.

Додају да је по наредби суда извршен претрес објеката и возила које осумњичени користи и том приликом су пронађене ствари које су украдене из аутомобила, као и више ножева који су највјероватније кориштени у бушењу гума на возилима.

“Пронађен је и експлозив са са детонаторском капислом. Осумњичени ће, из извјештај о почињеним кривичним дјелима, бити предат у надлежност Окружног јавног тужилаштва у Добоју”, наводе у полицији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана