Дервенћанин главом ударио полицајца, па шутирао његове колеге док су га хапсили

Jасмина Салопек
Дервенћанин главом ударио полицајца, па шутирао његове колеге док су га хапсили

ДОБОЈ - Дејан Богојевић (40) из Дервенте ухапшен је након што је напао полицајце док су контролисали саобраћај, сазнаје "Глас Српске".

Како сазнајемо, полицајци су контролисали саобраћај у оквиру кампање "101 живот" Министарства унутрашњих послова Републике Српске.

Извор близак истрази рекао је „Гласу“ да је до напада дошло након што су полицијски службеници зауставили возило које је ишло испред оног у којем је био Богојевић.

-У заустављеном аутомобилу се наводно налазио његов пријатељ. Богојевић је потом зауставио своје возило и по изласку из њега почео да пријети полицајцима и да псује након чега је главом ударио у главу полицајца. Двојица колега нападнутог полицајца покушала су да га ухапсе, па је и њих изударао ногама – каже наш саговорник.

Из Полицијске управе Добој саопштили су, наводећи иницијале, да је осумњичени ухапшен у петак неколико минута прије поноћи.

- Службеници Полицијске станице Брод ухапсили су Д. Б. са подручја града Дервенте, који се оглушио о наређење полицајаца да се удаљи и да их не омета у вршењу службене радње. Потом је, приликом хапшења, у видно алкохолисаном стању насрнуло на полицијске службенике - појаснили су из полиције.

Додају да је осумњичени одбио да се алко-тестира.

Повријеђени полицајци су медицински збринути у Дому здравља Брод гдје су истима констатоване лакше тјелесне повреде.

- Обавијештен је дежурни тужилац Окружног тужилаштва Добој који се изјаснио да се ради о кривичном дјелу напад на службено лице у вршењу службене дужности - навели су у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана