Дерби уловио 11 шверцера дувана

Н.Т.
Дерби уловио 11 шверцера дувана

МОДРИЧА - Припадници Агенције за истраге и заштиту (СИПА) ухапсили су 11 особа у акцији "Дерби" због сумње да су шверцали дуван,утајили порез и "прали" нелегално зарађен новац, потврђено је "Гласу Српске".

 

Током акције заплијњена је већа количина новца, више од 11 тона дувана.

Из СиПА је саопштено да је акција спроведена на подручју Модриче, Шамца, Пелагићева, Посушја, Груда и Зенице.

-  Током акције претресено је више пословних и стамбених објеката и покретних ствари на 15 локација. Слободе је лишено 11 лица због постојања основа сумње да су починила кривична дјела организовани криминал, пореска утаја или превара, недозвољен промет акцизних производа, недозвољено складиштење робе, недопуштена трговина и прање новца прописана Кривичним законом БиХ - наводи се у саопштењу СИПА..

Истакли су да су приликом претреса откривени и привремено одузети предмети  који могу послужити као доказ у даљем поступку.

- Пронађено је око 20.000 КМ и 6.000 евра, око 11 тона дувана у листу, 49 великих пластични врећа резаног дувана, око 800 кг коријена дувана, око 1000 кг дуванске фолије. Заплијњена је и велика количина разне картонске амбалаже за цигарете, око 17.000  празних филтера за пуњење цигарета, већа количина картонске амбалаже за цигарете са ознаком ФМ као и двије машине за резање дувана, двије електричне машине за пуњење цигарета, те седам дигиталних вага - рекли су у СИПА.

Додали су да су пронађени и одузети мобилни телефони и разна пословна документација.

Портпарол СИПА Јелена Миовчић казала је да су лица лишена слободе  спроведена у просторије СИПА-е, ради криминалистичке обраде и испитивања у својству осумњичених.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана