Дела негирао да је злостављао конобара

Н. Т.
Дела негирао да је злостављао конобара

БАЊАЛУКА - Дејан Костић Дела (31) из Бањалуке негирао је у Основном суду кривицу за злостављање, мучење и друго нељудско и понижавајуће поступање према конобару П. П, потврђено је “Гласу Српске”.

Костић је пред судијом за претходно саслушање рекао да није крив за дјела која му стављају на терет. Оптужницу против њега подигло је Окружно тужилаштво у Бањалуци, а потврдио Основни суд. По оптужници, напад се догодио 24. априла 2019. у кафићу у којем је П. П. био конобар.

- У намјери застрашивања, Костић је П. П. позвао да дође за њим у тоалет. Када су ушли, почео га је ударати по лицу, говорећи му да су га претходног дана другови оштећеног, М. М. и Ч. С, напали у другом кафићу - наводи се у оптужници.

Затим је мобилним телефоном снимао конобара док га је и даље шамарао и снажно хватао за врат, тјерајући га да сам себи говори да је п….

- Снимак је учинио доступан трећим особама, који су потом преузели медији на порталима, као и “Јутјубу”, који је 29. априла избрисао снимак уз обавјештење да садржи насиље - наводи се у оптужници.

Снимак је потресао и згрозио јавност, јер се јасно види како Костић малтретира и дивљачки шамара П. П. Због тог случаја Костић је дуже вријеме био у бјекству.

Тужилаштво је у јулу 2020. обуставило истрагу о нападу на П. П. јер су утврдили да је полиција за то малтретирање прекршајно казнила Костића са 400 КМ. С обзиром на то да не може два пута бити кажњаван за исто дјело, истрага је обустављена. На одлуку тужилаштва П. П. је уложио притужбу, коју је тужилац усвојио, те је дошло до подизања оптужнице.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана