Дејан Гајић оптужен за продају дроге: "Сунђер боб" и "хулк" дијелио по журкама

Небојша Томашевић
Foto: Илустрација

БАЊАЛУКА - Дејан Гајић (32) из Бањалуке оптужен је да је наркотике међу којима су разне врсте екстазија познате као "сунђер боб" и "хулк" доносио и давао другима да конзумирају на журкама које су се одигравале у кафићу у Бањалуци те викендици код Лакташа и фестивалу "Фреш вејв".

Осим за то оптужница га терети и да је у августу 2017. године у једном наврату продао марихуану, екстази и спид особи Д. П. с подручја Бањалуке.

Оптужницу против Гајића подигло је бањалучко Окружно тужилаштво, а потврдио Окружни суд у Бањалуци. Терете га за омогућавање кривичних дјела - уживање опојне дроге више лица и неовлашћену производњу и промет опојне дроге - блажи облик, односно да је самостално продао дрогу другој особи.

Према оптужници Гајић је у току 2017. па све до почетка 2018. године давао дрогу на уживање другим лицима на подручју Бањалуке у једној кaфани и на фестивалу "Фреш вејв" те у бунгаловима на подручју Челинца, као и у једној викендици у Јакуповцима код Лакташа.

Како је наведено он је у том периоду марихуану, екстази и спид давао на уживање особама, ријеч је о најмање њих четири.

- Марихуану је мотао у џоинт који је присутним особама на журкама давао у круг да пуше, док је спид развлачиио на црте на тацни с које су је сви ушмркавали. Таблете екстази у роза, жутој и зеленој боји под називима "ексер", "сун¬ђер боб" и "хулк" је дијелио по журкама и у кафани - стоји у оптужници.
 

Према резултатима истраге и изјавама свједока, Гајић је три до четири пута доносио дрогу спид и таблете екстазија жуте боје под називом "сунђер боб" те давао другима у једној кафани у Бањалуци. Поједини свједоци у току истраге су испричали да је Гајић најмање 20 пута доносио дрогу другима да уживају на разним журкама, док га је особа којој је продао наркотике препознала и потврдила да је од њега купила дрогу.

Такође, према изјавама свједока Гајић је исту дрогу више пута доносио и на журке у викендицу у Јакуповцима код Лакташа, а наркотике које је уносио на тврђаву Кастел, гдје се одвијао фестивал "Фреш вејв", крио је у доњем вешу.

Гајић није познат као учинилац кривичних дјела те није осуђиван и против њега се не води други кривични поступак.

Откривен је и ухапшен у акцији "Камел" бањалучке полиције крајем марта 2018. године те је након тога провео мјесец дана у притвору. Тада су осим њега ухапшене још четири особе те је претресено седам локација и заплијењена одређена количина наркотика.

Почетак суђења Гајићу по оптужници је већ заказан, али је због његове болести, односно због сумње да је заражен вирусом корона, рочиште одгођено.

КАЗНЕ
Према Кривичном законику Републике Српске уколико буде доказана кривица оптуженом Дејана Гајића чека казна и до 12 година затвора. Према том закону за омогућивање уживања опојне дроге већем броју лица предвиђена је казна од двије до 12 година, а за неовлашћену продају наркотика по члану који је на терет стављен Гајићу предвиђена је казна од једне до 10 година затвора.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана