Дамир Пејовић осуђен на 8,5 године због силовања и противправног лишења слободе

СРНА
Дамир Пејовић осуђен на 8,5 године због силовања и противправног лишења слободе

САРАЈЕВО - Општински суд у Сарајеву изрекао је првостепену пресуду којом је осудио Дамира Пејовића на јединствену казну затвора од 8,5 година због силовања и противправног лишења слободе оштећене.

Након изрицања пресуде, Суд је оптуженом продужио притвор, наведено је у саопштењу Кантоналног тужилаштва Кантона Сарајево.

Пејовић се терети да је од половине октобра 2022. године, па до јануара 2023. године у Сарајеву, противправно ограничио слободу кретања оштећеној како би се довео у подређени положај.

Над њом је успоставио потпуну контролу, давао јој је непознате супстанце да конзумира због којих се осјећала онеспособљено да пружи отпор.

Пејовић је оштећену у више наврата тукао и ударао шаком, рукама и ногама по тијелу.

Такође на терет му се ставља да је у другој половини децембра 2022. године оштећену истјерао из аута и шуми и рекао јој да легне испред возила како би је прегазио и сломио јој ноге, што је она из страха урадила, плачући и молећи га да је поштеди. Затим је изашао из возила и физички је напао.

Истовремено, је континуирано присиљавао на полни однос и са њим изједначену полну радњу, тјерајући је да претходно конзумира непознату супустанцу од које је била онеспособљена да му се одупре, те је без пристанка и под пријетњом присиљена на сексуалне односе у које је ступала из страха за живот и плашећи се тортуре.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана