Дамир Мехић звани Биби осуђен на 17 година затвора због убиства, а у бјекству је

ГС
Дамир Мехић звани Биби осуђен на 17 година затвора због убиства, а у бјекству је

Крвави обрачун из 2013. године који се одвио у центру Тузле, а у којем је смртно страдала једна особа, док је неколико повријеђено, коначно је добио судски епилог. Казне затвора изречене су за пет особа, међу којима је и Дамир Мехић звани Биби.

 У центру Тузле, тачније испред угоститељског објекта "Sagittarius"  22. јуна 2013. године одвио се крвави обрачун двије криминалне групе у којем је смртно страдао Емир Џинић. Такође, с једне стране је повријеђен Денис Рахмановић, а са друге браћа Амир и Наил Хоџић.

Као осумњичени по оптужници Тужилаштва ТК су наведени Дамир Мехић звани Биби, Амир Лисичић, Амир Мехић, Денис Рахмановић и Мерсед Механовић.

Дамир Мехић је од тада био у бјекству све до јануара 2018. године. Након крвавог обрачуна Тужилаштво Тузланског кантона у сарадњи с Министарством унутрашњих послова ТК за њим је расписало потјерницу по којој је и ухапшен на Јахорини.

Мехић је двије године провео у притвору, након чега је по одлуци Кантоналног суда у Тузли пуштен на слободу. Судски процес је окончан, а сви осумњичени су по пресуди Кантоналног суда осуђени на затворске казне.

Суд је изрекао јединствену казну затвора за Дамира Мехића Бибија из Тузле у трајању од 17 година и пет мјесеци. Амиру Лисичићу из Бановића је изречена јединствена казна затвора у трајању од 16 и по година, док је Амиру Мехићу из Тузле изречена казна затвора у трајању од 11 и по година.

Због кривичног дјела учествовања у групи људи која учини кривично дјело осуђујуће пресуде су донесене и за Мерседа Механовића и Дениса Рахмановића, обојица из Тузле. Механовићу је изречена казна затвора у трајању од шест мјесеци, а Рахмановићу у трајању од једне године.

У првој тачци оптужнице Дамир и Амир Мехић се терете да су организирали групу људи како би заједно са Лисичићем, Механовићем, Рахмановићем и другим њима познатим особама, углавном успосленицима Заштитарске агенције Флек из Тузле, заједничким дјеловањем усмртили, покушали усмртити и тешко тјелесно повриједио друге особе.

Ради се о догађају у којем је од посљедица рањавања из ватреног оружја смртно страдао Емир Џинић, теже су рањени Наил Хоџић и Амир Хоџић те је повријеђено још неколико особа током сукоба.

Дамир Мехић и Амир Мехић су оптужени да су као саучесници починли кривична дјела учествовање у групи људи која учини кривично дјело у стицају са убиством, покушајем убиства и недозвољеним држањем оружја или експлозивних материја, док је Лисичић такођер оптужен за судјеловање у групи у стицају са убиством и два покушаја убиства. Механовић и Рахмановић су оптужени због кривичног дјела учествовање у групи људи која учини кривично дјело.

Послије изрицања првостепене пресуде суд је Дамиру Мехићу, Амиру Мехићу и Амиру Лисичићу одредио мјеру притвора у складу са одредбама Закона о кривичном поступку ФБиХ.

Како сазнаје Клиx.ба, МУП ТК и друге агенције за провођење закона су укључене у потрагу за Дамиром Мехићем и Амиром Лисичићем који нису присуствовали објави пресуде, док је Амир Мехић јучер спроведен у притворску јединицу КПЗ-а Тузла.

Клиx.ба сазнаје да је он поново у бјекству.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана