Далибору Мандићу продужен притвор због убиства радног колеге

Небојша Томашевић
Foto: Д. Поздеровић

БАЊАЛУКА – Далибору Мандићу (36) из Бањалуке који је осумњичен да је  убио радног колегу Ариела Богдановића (28), којег је девет пута избо ножем, бањалучки Окружни суд продужио  је притвор за још два мјесеца.

Како је саопштено из суда, та мјера му је продужена због бојазни од бјекства, понваљања кривичног дјела, тежине кривичног дјела и бојазни од ремећења реда и мира.

Мандића  терете за тешко убиство на свиреп или подмукао начин зашто је  предвиђена је најмања казна од десет година или дуготрајни затвор.

Мандића је осумњичен да је  монструозни злочин починио 2. децембра око 19 часова у Булевару српске војске у Бањалуци у близини бензинске пумпе и тржног центра “Меркатор”.

Према информацији из истраге полиција је дошла до одређених информација које указују да је осумњичени ипак планирао злочин и да је жртву чекао да наиђе с посла у близини тржног центра “Делта”. Када је Богдановић наишао, дошло је до сукоба током којег га је Мандић убо ножем у леђа у предјелу рамена.

Нападнути младић, иако тешко рањен, је покушао да побјегне те је претрчао Булевар српске војске, али је након неколико стотина метара  пао у близини оближње бензинске пумпе. Ту га је Мандић сустигао те га убо још осам пута ножем и усмртио..

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана