"Дај тродоне!": Наоружани и маскирани разбојник упао у бањалучку апотеку

Г.С.
"Дај тродоне!": Наоружани и маскирани разбојник упао у бањалучку апотеку

Виктор Јовановић (39) из Приједора оптужен је да је у новембру прошле године маскиран и наоружан пиштољем починио разбојништво у апотеци у Бањалуци.

Оптужницу против њега је подигло Окружно јавно тужилаштво Бањалука, а потврдио Окружни суд у овом граду. Како се наводи у оптужници, разбојништво се десило 25. новембра 2023. године у 17.30 часова у апотеци у Улици Јована Дучића у Бањалуци.

Оптужени је био маскиран са капуљачом на глави и црном медицинском маском преко уста и носа, а на рукама је имао плаве медицинске рукавице и био је наоружан стартним пиштољем

"Ушао је у апотеку гдје је оштећена радница С.П. била сама и упозорио је да не покушава ништа јер има пиштољ. Питао ју је „гдје је сеф" и тражио да му преда паре. Када је видјела пиштољ у рукама осумњиченог, који је стајао одмах уз њу, из страха за свој живот из ладице пулта је извадила папирне новчанице у износу од 720 КМ", пише у оптужници.

Када му је дала новац, оптужени је повикао: "Дај тродоне, дај тродоне!"

"Када му је радница одговорила да не држе тродоне, са пиштољем у руци тражио је да оду у стражњи дио просторије гдје се налазила метална каса (у којој се чувају медикаменти за лијечење од зависности), а која је била дјелимично отворена. Наредио је радници да му преда све четири бочице медикамента „ораморпх". Након што му је оштећена из страха за живот дала једну флашицу, он је узео и остале три, а затим је узео и медикаменте „ксалол" ", наводи се у оптужници.

Потом јој је, са пиштољем у руци, запријетио да не смије позвати полицију и са плијеном побјегао из апотеке. Додаје се да је затим прескочио заштитну металну ограду висине око 1,5 метара и ушао у круг бивше „линике за хирургију.

"Ту је, искористивши неосвијетљеност локације, одбацио црну маску и пресвукао се, а потом се пјешке упутио у смјеру насеља Обилићево", наведено је у оптужници, пише Мондо.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана