Дачић: Ухапшен бивши државни секретар у Министарству просвјете

Танјуг
Дачић: Ухапшен бивши државни секретар у Министарству просвјете

БЕОГРАД - Потпредсједник Владе Србије и министар унутрашњих послова Ивица Дачић изјавио је данас да су полицијски службеници СБПОК-а у сарадњи са припадницима БИА, а по налогу Јавног тужилаштва за организовани криминал, ухапсили у Нишу Н.Р, бившег државног секретара у Министарству просвјете, због сумње да је извршио кривично дјело трговина утицајем.

-Осумњичен је да је користећи свој положај утицао на руководиоце пет школских установа са територије града Ниша да у поступку набавки - радова на инвестиционом одржавању објеката, доделе уговоре привредном друштву Авенија систем, а за узврат тражио новац - саопштио је Дачић.

Ухапшен је и М.В, власник предузећа, и још једно лице из тог предузећа, као и одговорна лица у двије основне школе, једној гимназији и два факултета у Нишу.

-Осумњичени ће бити предати тужилаштву на даље поступање - изјавио је Дачић. (Крај) /јбу

Јавно тужилаштво за организовани криминал саопштило је да је је након вишемјесечног предистражног рада, у сарадњи са БИА и Службом за борбу против организованог криминала, ухапсило осам особа, међу којима државног секретара.

Како је наведено, слободе су лишени Н.Р, М.В, Ј.Д, Б.Р, В.Д, Д.С, С.Г и Т. Р.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана