Дачић изнио нове детаље о арсеналу пронађеном у Београду

Танјуг
Дачић изнио нове детаље о арсеналу пронађеном у Београду

БЕОГРАД - Потпредсједник Владе Србије и министар унутрашњих послова Ивица Дачић изјавио је данас, говорећи о арсеналу који је пронађен у блоку 29 на Новом Београду, да је то оружје "очигледно" припремано за извршење тешких кривичних дјела и да се сумња на једну криминалну групу која је то логистички припремала и која дјелује и у иностранству.

Како је објаснио, власници гараже у којој је пронађено оружје су изнајмили ту гаражу неким људима, и пошто нису могли да ступе у контакт са закупцем, они су отишли да виде шта се дешава и нашли оружје, а затим позвали полицију.

-Полиција интензивно трага за закупцем. Иако имамо податке, они нису сасвим поуздани. Закупац је показао личну карту Хрватске, али сумњамо да то има везе с неким другим криминалним групама. Сада се упоређују отисци на оружју, ДНК трагови, и очекујем да током дана имамо више информација о томе - рекао је Дачић за К1 телевизију.

Дачић каже да се овакво оружје користи за ликвидацију и убиства и додао да је полиција добила информацију да су четири пушке из војних извора, бивше ЈНА, које су предате армији још осамдесетих година.

-Тачно се зна да су две војне пушке у Словенији, а једна на Косову, док је четврта или из БиХ или Хрватске. Има око 60 ДНК трагова и отисака прстију који се тренутно анализирају. Овде је питање да ли су планирали ликвидацију неких других - истакао је министар.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана