Дачић саопштио детаље убиства полицајца, пронађена документа осумњиченог

Танјуг
Дачић саопштио детаље убиства полицајца, пронађена документа осумњиченог

БЕОГРАД - Потпредсједник Владе и министар унутрашњих послова Србије Ивица Дачић изјавио је да је ноћас у Лозници убијен један полицијски службеник, док је други тешко рањен.

Ноћас, око 00.55 часова у Лозници, приликом контроле возила на контролном пункту у Липничком Шору, полицијски службеници Станице граничне полиције Трбушница, зауставили су мерцедес тутинских регистарских ознака у којем су се налазиле двије особе, саопштило је Министарство унутрашњих послова.

-Приликом изласка из возила једна особа је пуцала из пиштоља, погодивши полицијског службеника Николу Крсмановића (34) у груди, а полицијског службеника Вјекослава Илића (50)  у раме, након чега је побегао. Оба полицијска службеника превезена су у Општу болницу Лозница, где је Крсмановић подлегао повредама - рекао је Дачић.

Повезани текст:

Из таксија пуцали на патролу, убијен полицајац

На лицу мјеста, додао је, полиција је пронашла пасош осумњиченог, издат од стране привремених институција такозваног Косова на име Хајзири Артан (33) и њемачка лична карта.

Јаке полицијске снаге, како је истакао, интензивно трагају за нападачем, на терену су полицијски службеници ПУ Шабац, као и Управе криминалистичке полиције, Управе граничне полиције и припадници Специјалне антитерористичке јединице, подигнути су дронови и хеликоптери.

-Увиђај од стране Вишег јавног тужиоца из Шапца и припадника полиције је у току. Породици убијеног полицајца упућујем најдубље саучешће у име Министарства унутрашњих послова и своје лично име - рекао је Дачић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана