Да li je монструозни злочин код Добоја планирала цијела породица и како?

ГС
Да li je монструозни злочин код Добоја планирала цијела породица и како?

ДОБОЈ - Саша К. је убијен 29. јануара у пријеподневним сатима. Његово тијело са убодним ранама пронађено је у шуми, гдје је доведен након што је омамљен већом дозом таблета у сопственој кући, а потом убачен у аутомобил везаних ногу, руку и главе облијепљене селотејп траком.

Прво је ухапшена његова супруга (32) и њен љубавник (19), затим је услиједило шокантно хапшење малољетне кћерке (14), а потом је откривено и да је сестра првоосумњичене имала своју улогу. Тачне околности се и даље утврђују, али судећи према саопштењу Окружног суда у Добоју, сваки члан породице имао је задатак.

Таблете Треан јачине 10 мг, којима је Саша К. омамљен, купила је В. М., сестра супруге убијеног. Како наводи Окружни суд у Добоју, она је то учинила на молбу своје сестре и њеног љубавника, а потом их предала Сашиној кћерки (14).

Лијек “треан” се издаје искључиво на рецепт. Будући да није популаран у општој популацији вјерује се да лијек није случајно набављен и да су починиоци имали помоћ неке стручне особе, која има искуство са лијеком, и која је могла да их ”савјетује”.

Није јасно да ли је В. М. знала за шта ће бити употребљене таблете и да ли је имала још неку улогу у организацији овог свирепог злочина. Она је до сада имала статус привилегованог свједока, који нема обавезу да свједочи против сестре и открије како је дошла до таблета.

Није познато ни колико дуго је В. М. доносила лијекове својој сестри, али током истраге је откривено да је Саша К. трован најмање три мјесеца. Чак, у једном тренутку је и сам посумњао да се нешто дешава, због чега је анализе крви које нису ништа откриле. Његова супруга знала је да се Саша спрема да уради анализе, па у том периоду му није давала лијекове. Све то показује колико је пажљиво планиран овај злочин.

А. К., малољетна кћерка Саше К. и његове супруге, лијекове које је узимала од своје тетке уситнила и помијешала са лимунадом коју је дала оцу. Окружни суд у Добоју додаје да је намјера била да се жртва омами и успава.

Након што су таблете почеле да дјелују и након што је оштећени Саша К. заспао, А. К. је оставила откључана улазна врата од куће, о чему је обавијестила своју мајку и њеног љубавника. Они су јој тада рекли да у иде у дневну собу и да затвори врата, да би они ушли у собу гдје је спавао Саша К.

Најкрвавији дио посла обавили су А.К. (32), супруга жртве, и њен љубавник Д.Л. (19), преноси "Аваз".

"Везали су Сашу. К. тако што су му облијепили главу сивом селотејп траком, а ноге и руке везали канапом и селотејп траком. Задали су му пар удараца од којих је крварио, да би га потом изнијели из куће и аутомобилом, караван, одвезли у шуму у непосредној близини излетишта Преслица" наводи суд.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана