Црној Гори изручен Билећанин осумњичен за разбојништво у Никшићу

Н.Т.
Foto: Илустрација

ПОДГОРИЦА- Стојан Албијанић (27) из Билеће, осумњичен за учешће у пљачки поште у Никшићу у коме је убијен радник обезбјеђења Љубиша Мрдак, данас је из БиХ изручен властима у Црну Гору, потврђено је "Гласу Српске".

За Албијанићем је потјерницу расписао  Интерпол Подгорица, а како је саопштила Управа полиције Црне Горе, наводећи иницијале, њега потражују ради вођења кривичног поступка пред надлежним органима Црне Горе због разбојништва извршеног у Никшићу када је на радном мјесту погинуо радник фирме физичког обезбјеђења "Секјурити гард Монтенегро".

Крваво разбојништво почињено је 20. октобра прошле године, а из поште је тада украдено  423.000 евра.

У овом случају  црногорским властима недавно је из БиХ изручен и Петар Золак (33) из Лакташа којег такође терете за поменуто разбојништво. У пљачки је учестовао и Бањалучанин Срђан Свјетлановић (29) који ухапшен  у Београду.

Осим поменутих за учешће у разбојноштву осумњичени су Митар Кнежевић (40) из Никшића, који је означен као организатор пљачке,  те Стефан Регојевић (33) из Бањалуке, који су притворени у Црној Гори. У овом случају  у бјекству су још и  Немања Миљковић (Немања Каурин) и Давид Бањац (Давид Павловић).

Према ранијим информацијама пљачкаши поште у Никшићу организвали су сачекушу транспорта новца и иза зграде поште чекали су у „нисан кашкаију“ са регистарским ознакама БиХ. Били су наоружани са двије аутоматске пушке, пиштољем и бибер спрејом.

Прво су напали два радника обезбјеђења „Секјурити и гард Монтенегро“ које су попрскали бибер спрејом и ударали кундацима. Мрдак је колегама прискочио у помоћ и убијен је из близине хицем из пушке, калибра 7.62 мм.

За то вријеме, друга двојица пљачкаша вреће с новцем убацивали су у џип којим су дошли. Након што су покупили новац разбојници су побјегли и у мјесту Гребице запалили „нисан“  који је кориштен у пљачки.

Управо је „кашкаи“ био кључни траг који ће довести до расвјетљавања разбојништва.

Сви осумњичени важе за безбједносно интересантне особе. Свјетлановић се доводио  у везу са црногорским клановима,  а хапшен је због учешћа у пуцњавама у Бањалуци и Подгорици.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана