Црногорци повезани са шкаљарцима ухапшени због дроге и оружја

Јелена Станић
Црногорци повезани са шкаљарцима ухапшени због дроге и оружја

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Припадници Полицијске управе Источно Сарајево ухапсили су на Јахорини три држављанина Црне Горе због сумње да се могу довести у везу са извршењем кривичних дјела неовлаштена производња и промет дроге и недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја.

Саопштила је то Полицијска управа Источно Сарајево додавши да су, на основу наредбе Основног суда у Сокоцу, а уз сагласност тужиоца Окружног јавног тужилаштва Источно Сарајево, извршени претреси лица и возила која користе, као и апартмана у којем су били смјештени.

- Ухапшена су лица чији су инцијали М.К, Ф.Р. и Б.С, а хапшење је извршено јуче око 16 часова – наведно је у саопштењу.

"Гласу Српске" је потврђено да је полиција ухапсила три држављанина Црне Горе који се могу довести у везу са такозваним шкаљарским кланом.

Према наводима медија у Српској, ухапшен је члан криминалне организације Милан Кршић из Црне Горе те његова двојица тјелохранитеља. За Кршићем је активирана међународна потјерница због више кривичних дјела.

Према сазнањима подгоричких "Вијести", поред Кршића, ухапшени су Филип Рогановић и Бобан Сјеклоћа.

Иначе, црногорски медији извјестили су да су ухапшени припадници такозваног кавачког клана, који је главни ривал шкаљараца. "Вијести" наводе и да Кршић заправо  тјелохранитељ високопозиционираног члана кавачког клана.

Ухапшени су тренутно на криминалистичкој обради.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана