Црногорци повезани са шкаљарцима "пали" у Палама

Јелена Станић
Црногорци повезани са шкаљарцима "пали" у Палама

БАЊАЛУКА - Полиција је синоћ у Палама ухапсила три држављанина Црне Горе који се могу довести у везу са такозваним шкаљарским кланом, потврђено је "Гласу Српске".

Сазнајемо да су они тренутно на криминалистичкој обради и провјерава се да ли су за њима расписане потјернице, након чега пи требало да буде познато више информација.

Портал Српскаинфо објавио је да је у Палама ухапшен припадник шкаљарског клана Милан Кршић  за којим је била расписана међународна потјерница те још двојица црногорских држављана, али ову информацију нико није могао да нам потврди.

Сарајевски медији јављају да су у акцији су учествовали припадници Жандармерије Министарства унутрашњих послова Републике Српске.

"Дневни аваз" наводи да су Кршића и двојицу његових тјелохранитеља привели припадници Министарства унутрашњих послова  Републике Српске. "Аваз" наводи да су тјелохранитеље специјалци разоружали те да је за Кршићем активирана међународна потјерница због више кривичних дјела.

Лист незванично сазнаје да су за Кршићем су биле расписане три међународне потјернице, али да су све повучене, тако да је нејасно какав тренутно статус има у евенуталној истрази.

Истражује се на који начин су припадници шкаљарског клана ушли у БиХ, а како наводи "Аваз" претпоставља се да су имали лажне пасоше. 

Иначе, црногорски медији извјестили су да су ухапшени припадници такозваног кавачког клана, који је главни ривал шкаљараца.

Подгоричке "Вијести" објавиле су тако да је више високопозиционираних чланова кавачког криминалног клана ухапшено је синоћ на Јахорини, у једном тамошњем хотелу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана