Црногорац био на кокаину када је брутално избо држављанина БиХ

Агенције
Црногорац био на кокаину када је брутално избо држављанина БиХ

ВЕЛС – У Регионалном суду у аустријском Велсу данас је настављено суђење држављанину Црне Горе (40) због бруталног убиства свог радника, држављанина Босне и Херцеговине (40).

Један од битних свједока на суђење биће и вјештак који ће објаснити утицај кокаина на понашање Црногорца као и његову перцепцију под дејством ове супстанце, с обзиром да је након убиства био позитиван на кокаин.

И док је јавни тужилац данас инсистирао да је ријеч о убиству са предумишљајем, адвокат одбране је тврдио да је ријеч о чину самоодбране, јер је оптужени вјеровао да је држављанин БиХ наоружан.

Како подсјећају аустријски медији, све се мартовског јутра прошле године када су Црногорац, те још два његова радника из БиХ (40, 19) кренули заједно на посао. Црногорац је био увјерен да 40-годишњак из БиХ има аферу са његовом женом., Када су дошли пред фирму, жртва и осумњичени су изашли из аутомобила, док је 19-годишњак паркирао ауто. У том моменту, Црногорац је извадио нож и пет пута избо држављанина БиХ, а затим сјео у ауто и 19-годишњаку рекао да га вози на кафу. У међувремену је назвао своју супругу којој је рекао да јој је убио љубавника, а када га одробија, она је сљедећа. Штавише, наводно је и у кафеу узвикивао да је управо убио љубавника своје жене. Након што је попио кафу, кренуо је пут Линца да се наводно преда, али тужилац тврди да то можда и није истина, јер у Линцу живи његова жена, па је вјероватно намјеравао да и њој науди. У међувремену је ухапшен јер је покренута свеобухватна акција потраге за њим.

Иначе, како је јавни тужилац образложио, Црногорац је био власник фирме који је углавном запошљавао људе са Балкана. Био је екстремно љубоморан и сумњао је у све своје раднике. Непосредно прије убиства, сумња је пала на 40-годишњег радника из БиХ.

Током суђења могло се чути да је оптужени има нарцисоидни поремећај личности. Штавише, данас се могло чути да је у моменту убиства био под утицајем алкохола и кокаина. Тужилац је изјавио да је брутално убиство починио због неосноване, болесне љубоморе. С друге стране, био је то човјек који је имао све у животу: породицу, кућу, сопствену фирму као и добре приходе. Али, све је кренуло низбрдо прије пар година када је почео да пије и користи кокаин. Почео да је да малтретира сопствену жену, која га је, у међувремену, напустила.

И адвокат одбране је потврдио да је имао живот као из бајке, све док се није одао пороцима. Иначе, пресуда је требала да буде изречена данас, али је адвокат одбране тражио још један дан суђења јер планира да доведе још два свједока који ће, највјероватније, свједочити идуће седмице.

У случају да буде осуђен, чека га и до 20 година затвора.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана