Црни дан за мотоциклисте у БиХ: Један погинуо, тројица тешко повријеђена

Г.С.
Црни дан за мотоциклисте у БиХ: Један погинуо, тројица тешко повријеђена

САРАЈЕВО, ШЕКОВИЋИ - У неколико саобраћајних незгода које су се догодиле у сриједу на подручју БиХ страдао је мотоциклиста С.Б. (30) у Илијашу, док су у Броду, Живиницама те Шековићима тешко повријеђени возачи мотоцикала.

Како је саопштено из сарајевске полиције, након судара који се десио у сриједу око 23.35 на раскрсници регионалног пута за насеље Соврле, подручје Илијаша, дошло је до судара возила којим је управљао А.Б. (20) и мотоцикла који је возио С.Б.

"Возач мотоцикла је задобио тешке повреде, опасне по живот, те је возилом Хитне помоћи пребачен на КЦУС, гдје је на Клиници за анестезију и реанимацију преминуо у четвртак у 3.37. Возач аутомобила А.Б. је алко-тестиран и код њега није установљен алкохол у организму", наводе из Управе полиције МУП-а КС.

Још један мотоциклиста из Шековића тешко је повријеђен у саобраћајној незгоди у мјесту Зидоње у тој општини те је упућен на лијечење у Универзитетски клинички центар у Бањалуку.

Из Полицијске управе Зворник наводе да су у саобраћајној незгоди учествовали мотоцикл пежо који је возио К.Ч. из Шековића и мицубиши којим је управљао М.К., такође из ове општине.

"Повријеђеном мотоциклисти у Болници Зворник констатоване су тешке тјелесне повреде, те је упућен у УКЦ РС. Незгода се догодила у сриједу око 19.30. Против возача мотоцикла К.Ч. биће поднијет захтјев за покретање прекршајног поступка надлежном суду", додају из ПУ Зворник.

Још двије особе тешко су повријеђена, а једна лакше у судару мопеда и путничког аутомобила на подручју Брода, гдје су тешке повреде задобили возачи мопеда Н.Ч. из Брода и мерцедеса С.Д. из Дервенте, док је сувозач у аутомобилу Д.Д. лакше повријеђен.

И младић из Живиница А.Х. (27) задобио је тешке повреде у саобраћајној незгоди у овом граду када је пао на коловоз с мотоцикла јамаха.

Како је саопштено из Министарства унутрашњих послова Тузланског кантона, он је збринут у Универзитетском клиничком центру Тузла, а љекари су га, након констатације да је тешко повријеђен, медицински збринули те га упутили на кућно лијечење, преносе Независне.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана