Црна хроника - викенд, 5. - 6. новембар

Глас Српске
Црна хроника - викенд, 5. - 6. новембар

Радник погинуо приликом пада са скеле

ЖИВИНИЦЕ - Грађевински радник Мевлудин Хусејновић (49) погинуо је у четвртак када је пао са скеле на градилишту пословно-стамбене зграде "Меллаин" у Тузли, рекли су у полицији у Тузли наводећи његове иницијале.

Хусејновић је изгубио равнотежу док је ходао по скели и почео је да пада са висине од око четири метра. Његов колега Мевлудин Бутковић покушао је да га спаси, па га је ухватио у наручје, али Хусејновић није преживио пад.

Обојица су се стропоштала на асфалт, а Хусејновић је тада  ударио главом о тло, гдје је остао да лежи без свијести. Када је довезен у болницу, био је већ мртав. Бутковић је приликом хватања колеге задобио ударац у главу, па је и он пребачен у болницу. У Тужилаштву Тузланског кантона је потврђено да се љекари још нису изјаснили о тежини Бутковићевих повреда. Н. Т.

Тешко повријеђена дјевојчица

БИЈЕЉИНA - Трогодишња дјевојчица С. П., након што је тешко повријеђена када је ударио аутомобил на путу Бијељина - Рача, пребачена је на лијечење у Ургентни центар у Београд, саопштено је из полиције.

Према изјавама очевидаца, несрећа се догодила када се дјевојчица С. П., наводно, отргла мајци из руке. Она је тада потрчала и на њу је налетјела "тојота" којом је управљао Ц. Ј. из Бијељине. Н. Т.

Пријављен због дроге

БAЊAЛУКA - Полиција је од М. Д. (25) одузела 1,5 грама марихуане коју је код њега пронашла контролом у угоститељском објекту у бањалучкој улици Браће Мажар и мајке Марије, сазнаје "Глас Српске".

Из Центра јавне безбједности Бањалука саопштено је да ће против њега Основном суду бити поднесен захтјев за покретање прекршајног поступка. Н. Т.

Пријетио тржишном инспектору

БИЛЕЋA - Билећанин С. Р. ухапшен је због сумње да је у четвртак око десет часова пријетио тржишном инспектору у Билећи, саопштено је из ЦЈБ Требиње.

Против њега ће бити поднесен извјештај надлежном тужилаштву. Г. О.

Пријетио власнику "Шпиље" да ће га убити

ФОЧA - Фочанска полиција ухапсила је Д. М. јер је пријетио смрћу власнику угоститељског објекта "Шпиља" у Фочи.

Власник "Шпиље" И. К. обавијестио је полицијску станицу у Фочи да је у његов угоститељски објекат ушао Д. М. и пријетио му да ће га убити и да је ногом поломио стакло на расхладној витрини.

У полицији су рекли да је у току документовање предмета.

Ухапшени Д. М. је одраније познат полицији. Р. Ђ. 

Преварен за посао

ДОБОЈ - Полицији је један Добојлија пријавио  да га је непозната особа  преварила за посао који није добио иако је уплатио одређени износ  новца.

Он је у пријави навео да је путем телефона добио понуду за посао у иностранству и на име одређених трошкова уплатио тражени износ новца. Након што је узео новац понуђач посла није желио да му се јави ради даљег разговора. Полиција ради на расвјетљавању ове преваре. Сл. П.

Украдени склопови компресора

ДОБОЈ - Из просторија компресорске станице у кругу предузећа "Пластмо" а.д. Модрича, у периоду од маја до новембра ове године, непознате особе су демонтирале и однијеле спољне и унутрашње склопове компресора за ваздух заједно са главом и вентилатором.

Из Центра јавне безбједности Добој саопштено је да је на тај начин причињена штета од око 10.000 марака.                                          Сл. П.

Провалници однијели телевизор

ИСТОЧНО СAРAЈЕВО - Непознати провалници украли су телевизор вриједан око 300 марака из кладионице "Миленијум", која је смјештена у угоститељском објекту "Теша", у Источном Сарајеву, саопштено је јуче из Центра јавне безбједности у овом граду.

У саопштењу се наводи да су провалници у објекат ушли тако што су поломили цилиндар на улазним вратима. Н. Т.

Нестале 32 саднице

ПРИЈЕДОР - Непозната особа украла је 32 саднице из расадника украсног дрвећа у мјесту Горња Пухарска, код Приједора, саопштено је у петак из Центра јавне безбједности Бањалука.

У саопштењу се додаје да је штета процијењена на око 375 марака и да је истрага на проналаску починилаца овог кривичног дјела у току. Н. Т.

Ухапшено девет лица због крађа и фалсификовања

ЛAКТAШИ - Полиција је ухапсила девет лица због сумње да су починили осам кривичних дјела на подручју Лакташа, саопштено је у петак из бањалучког Центра јавне безбједности.

"Глас Српске" сазнаје да су ухапшени: Огњен Марковић (31), Горан Гидумовић (21), Немања Вученовић (24), Зоран Поповић (39), Саша Грујић (29) сви из Бањалуке, Мирко Раца (19), Живко Мајсторовић (21) и Драго Михајловић и Борислав Михајловић из Лакташа.

Они се терете да су одвојено починили обману при добијању кредита, тешке крађе и крађе, фалсификовање исправе и недозвољену производњу и промет оружја.

У Центру јавне безбједности, наводећи иницијале осумњичених су рекли да су они пуштени да се бране са слободе. Н. Т.

Затечени у крађи бакра с Градске вијећнице

НОВИ ГРAД - Полиција је привела два малољетника и Милоша Д. (19) из Новог Града, које је затекла да сијеку бакар са крова Градске вијећнице, сазнаје "Глас Српске".

Том приликом полиција је пронашла торбу у коју су намјеравали да ставе украдени бакар.

У полицији су рекли да ће малољетници бити испитани уз присуство радника из Центра за социјални рад и родитеља. Н. Т.

Претукла га малољетна браћа

ТУЗЛA - Тројица малољетне браће у четвртак су у Букињу код Тузле напали и претукли Р. Ј. (43) којем су нанијели повреде због којих је задржан на лијечењу на Универзитетском клиничком центру Тузла.

Нападу је претходила свађа између Р. Ј. и малољетног И. A. (17). Послије свађе И. A. је позвао своју браћу К. A. (16) и Е. A. (14), послије чега су сви заједно напали Р. Ј. којем су нанијели повреде највјероватније ударцима металним предметом.

Љекарска помоћ указана је и И. A. код којег су љекари констатовали лакше повреде. Малољетници су, у присуству родитеља саслушани у полицијској станици. Г. О.

Старица се повриједила због љубавног заноса зета и кћерке

ТУЗЛA - Старица чији идентитет није саопштен повријеђена је док је покушавала да провали у собу у којој су спавали њена кћерка и зет мислећи да су се потукли, саопштено је из полиције у Тузли.

Старица се исјекла по рукама па су морали да је одвезу у болницу да не би искрварила.

Извор близак истрази је рекао да је старица чула звукове "љубавног заноса младог брачног пара" које је погрешно протумачила и помислила да се туку.

Иначе, њена кћерка и зет су тог дана стигли у госте код ње и одлучили да преспавају. Н. Т.

Кинез утајио порез у износу од 64.000 КМ

СAРAЈЕВО - Против Лиа Чункинга (45) из Кине Тужилаштво БиХ подигло је оптужницу због сумње да 2007. године није приказао ПДВ у износу од 64.044. марке и за тај износ оштетио буџет, саопштено је из Тужилаштва.

Оптужени се терети да је као директор и одговорна особа у предузећу "Џинџи и Хоујуну" из Сарајева, у намјери да избјегне порез, у пријави за јануар 2007. године навео неистините податке о оствареном промету. Он у ПДВ пријавама за поменути мјесец није исказао сав остварени промет, односно није приказао наведену реализацију из малопродаје и велепродаје. Оптужница је прослијеђена Суду БиХ на потврђивање. Г. О.

Мостарци починили седам крађа у Италији

МИЛAНО - Италијанска полиција ухапсила је тројицу држављана БиХ Ј. У. (25), Д. Д. (27) и М. К. (27), сви из Мостара, због сумње да су починили седам крађа на подручју од Милана до Вероне.

Оштећени су полицији пријавили да су сумњивци виђени у "мерцедесу" кабриолету смеђе боје.

Полиција их је зауставила и приликом претреса код њих пронашла неколико рачунара и другу техничку опрему, за које се сумња да су украдени тог дана у седам провала.

Од ухапшених су одузета и два уређаја за ометање централног закључавања аутомобила. Они су пребачени у затвор у Верони, а рочиште им је заказано за 7. новембар. Г. О.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана