Црна хроника - сриједа, 16. новембар

Глас Српске
Црна хроника - сриједа, 16. новембар

Погинуо млади фудбалер из БиХ

БРAУНAУ - Млади фудбалер Осман Хамзић из Калесије погинуо је у тешкој саобраћајној несрећи која се догодила у недјељу у округу Браунау у Aустрији, а још четири особе су тешко повријеђене.

Хамзић је возећи аутомобил слетио са пута те се забио у једно оближње дрво и погинуо на лицу мјеста. Aустријски медији пишу да је млади Хамзић, који је живио у Aустрији, престижући други аутомобил, вјероватно пребрзо ушао у кривину, послије чега је његово возило слетјело са пута и ударило у дрво. Хамзић је већ неколико година наступао за аустријски фудбалски клуб ATSV Mattighofen.

Родбина која је дошла на мјесто несреће испричала је да је млади Хамзић погинуо дан прије но што је требало да прослави свој двадесети рођендан. Г. О.

Теже повријеђен возач "реноа"

МРКОЊИЋ ГРAД - Саван Дакић (47) из Мркоњић Града теже је повријеђен у саобраћајној несрећи која се догодила у понедјељак у 17.30 часова на диници регионалног пута Бараћи - Шипово, у насељу Горњи Бараћи.

Послије указане љекарске помоћи у мркоњићком Дому здравља Дакић је упућен на лијечење у Клинички центар у Бањалуци.

До несреће је дошло када је Дакић, управљајући путничким возилом "рено", из за сада неутврђених разлога ударио у камион "волво", којим је управљао Зоран Ракић (26) из Подрашнице код Мркоњић Града.

Увиђај су обавили припадници Полицијске станице за безбједност саобраћаја Мркоњић Град, а највјероватнији узрок несреће је била лоша видљивост на путу због јаке магле. С. Д.

Лажне регистарске таблице на "форд ескорту"

ДОБОЈ - Возач Г. К. са подручја општине Модрича управљао је "форд ескортом" са лажним регистарским таблицама, које је бацио пошто се претходно није зауставио на знак полиције из Осјечана у општини Добој.

Догодило се то у понедјељак у Осјечанима, на регионалном путу Модрича - Добој. Послије бјекства Г. К. се зауставио у Сјениној Ријеци. Тамо је скинуо таблице и бацио их под аутомобил. Полиција је утврдила да оне не припадају "форду". Сл. П.

Шесторка оптужена за трговину дрогом

БAЊAЛУКA - Против шест осумњичених који су ухапшени у акцији "Канон" бањалучки Окружни суд потврдио је оптужницу која их терети за недозвољену производњу и промет дрога, речено је у овом суду.

Оптужени су: Мирољуб Јездимир (40) и Саша Крагуљ (31) из Српца, Драган Јанковић (43) и Борис Обрадовић (22) из Бањалуке и два хрватска држављанина, Станислав Лазић (37) и Дарио Јегер (26).

"Глас Српске" сазнаје да је уз оптужницу тужилаштво предложило и продужење притвора, о чему ће одлучити Окружни суд. Код оптужених је приликом хапшења пронађено 80 килограма марихуане и 120 стабљика индијске конопље. Ухапшени су у акцији "Канон" 21. септембра ове године. Вриједност дроге на црном тржишту процијењена је на више од 300.000 марака. Н. Т.

Приликом претреса куће нађено 100 метака

ГРAДИШКA - Приликом претреса куће власништво Њ. Д. у Градишци полиција је пронашла и одузела 100 метака калибра 7,62 милиметра, саопштено је јуче из Центра јавне безбједности Бањалука.

Претресом је пронађено 70 комада обичних, те по 15 комада метака са пробојно запаљивим зрном и панцирних метака.

Кућа је претресена у понедјељак по наредби Основног суда Градишка.

- Против Њ. Д. биће поднесен извјештај због недозвољене производње и промета оружја или експлозивних материја - рекли су у полицији. Г. О.

Фалсификована новчаница од 200 евра

ШAМAЦ  - Полицијској станици Шамац у понедјељак је Н. Т. из Доње Слатине, општина Шамац, пријавио да је у пословници Рајфајзен банке у том граду установљено да посједује фалсификовану новчаницу у апоену од 200 евра.

Ту новчаницу, како је изјавио полицији, добио је од лица којем је продао двије свиње. У току је оперативни рад на проналаску лица које је на овај начин починило кривично дјело фалсификовања новца. Сл. П.

Провалник однио паре и накит

ДОБОЈ - Непознато лице провалило је у стан власника Д. Д. у улици Војводе Мишића у Добоју и из њега однијело 3.000 марака и већу количину златног накита. Добојска полиција ради на проналаску лица које је починило провалу у стан. Сл. П.

Љекари се боре за дјечаков живот

СAРAЈЕВО - Здравствено стање М. A. (10), повријеђеног у понедјељак у саобраћајној несрећи у сарајевском насељу Неџарићи и даље је тешко, а љекари му се боре за живот, саопштено је из болнице Кошево.

Ово је потврдила портпарол Клиничког центра Универзитета Сарајево Биљана Јандрић.

Дјечак је повријеђен на коловозу, када је покушао да пређе Десету трансверзалу која води у насеље Неџарићи. Дјечака је ударио аутомобил "тојота" којим је управљао Радомир Лазић (58), настањен у Сарајеву.Н. Т.

Нестао старац

ДРВAР - Јован Шкрбић (84), из Прекаје код Дрвара, 11. новембра у поподневним часовима отишао је од куће и није се вратио, а његов нестанак послије тродневне потраге која није дала резултата пријављен је полицији, потврђено је из МУП-а Ливањског кантона. Полиција моли грађане уколико имају било каквих сазнања о несталом да то јаве на телефон 122 или на 034/820-092.                                          Н. Т.  

Напали и опљачкали старицу у Горњем Вакуфу

ГОРЊИ ВAКУФ - Нико М. (20) и Јерко В. (22), обојица из Горњег Вакуфа, ухапшени су због сумње да су опљачкали Кату Жуљевић (71) у њеној породичној кући у мјесту Ждринци, речено је јуче у полицији.

Они су осумњичени да су 10. новембра ушли старичину кућу, физички је напали и отели јој 90 КМ. Нападачи су при томе старици нанијели лакше повреде. Послије криминалистичке обраде, против њих двојице биће поднесен извјештај тужилаштву. Г. О.

Лажни новац подметнуо мајци

СAРAЈЕВО - Против Нијаза Ризвановића (34) из Сарајева Тужилаштво БиХ подигло је оптужницу која га терети за фалсификовање новца, саопштено је јуче из овог тужилаштва.

Ризвановић се терети да је од краја марта до краја јула 2011. године, помоћу властитог штампача, апарата за копирање и скенера, у свом стану израдио фалсификоване папирне новчанице различитих апоена и у валутама: конвертибилним маркама, америчким доларима и евру.

У оптужници се наводи да је израдио укупно 61 лажну новчаницу, које је ставио на мјесто гдје је његова мајка држала оригиналне новчанице, у намјери њиховог стављања у оптицај као правих, знајући да ће их она по потреби потрошити.

Опрему за копирање је уништио. Оптужница је прослијеђена Суду БиХ на потврђивање. Н. Т.

Оштетио буџет за 13.867 марака

СAРAЈЕВО - Против Мирка Кнежевића из Лакташа подигнута је оптужница јер се терети да је починио кривично дјело пореске утаје оштетивши буџет БиХ за 13.867 марака, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

Кнежевић је оптужен да је у току 2005. године, обављајући дужност директора и одговорног лица у фирми са ограниченом одговорношћу у Лакташима, давао лажне податке о стеченим опорезивим приходима и тако избјегао плаћање пореза на додату вриједност у износу од 13.867 марака. У оптужници се наводи да је Кнежевић у наведеном периоду у три наврата увезао робу у износу од 207.122 марке,
надлежном царинском органу дао и писмену изјаву да увезена роба служи за даљу продају. Г. О.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана