Црна хроника - понедјељак - 12. јул

Глас Српске
Црна хроника - понедјељак - 12. јул

Убица Лука Перић у бјекству

ПЕЛAГИЋЕВО - Лука Перић (46) из мјеста Поребрица у општини Пелагићево налази су у бјекству од петка навече, када је са два хица из аутоматске пушке убио суграђанина Зорана Томића (50) испред мотела "Aкапулко".

Полиција Пелагићева интензивно трага за Перићем, а за њим је расписана и потјерница МУП-а РС.

Још није јасан мотив убиства јер су Перић и Томић заједно вечерали и разговарали у ресторану "Точак" у Лончарима код Доњег Жабара, власништво убијеног Томића.

- Био је то нормалан разговор, у којем је покојни Зоран договорио да му Лука обезбиједи неке кошнице за пчеле, а њега и његовог пријатеља почастио је пићем и вечером - испричао је "Гласу Српске" очевидац.

Перић је познат полицији по кривичним дјелима, а наводно је због тога и протјеран из Aустрије. В. С.

На Борји пронађен леш несталог Бањалучанина

ТЕСЛИЋ - Теслићкој полицији у суботу је пријављено да је на Борји пронађен леш непознатог мушкарца у распадању, саопштено је јуче из ЦЈБ Добој.

Извор "Гласа Српске" близак истрази рекао је да је истрагом утврђено да је највјероватније ријеч о Михаилу A. (51) из Бањалуке, чији је нестанак пријављен прије годину. Поред остатака тијела нађена је торба са стварима, а на тијелу и костима нису били видљиви трагови насиља.

У полицији су истакли да је увиђај обавила теслићка полиција уз присуство мртворзорника, који се није могао одредити о узроку смрти, да ли је насилна или природна. Н. Т.

Потврђена оптужница за убиство комшије

БAЊAЛУКA - Бањалучки Окружни суд потврдио је оптужницу Окружног тужилаштва која Остоју Трубарца (71) терети за убиство комшије Милорада Трубарца.

Окружно тужилаштво Бањалука, канцеларија у Приједору, терети Трубарца да је 11. маја око 7.30 часова у селу Мљечаница код Козарске Дубице убио комшију Милорада Трубарца из ловачке пушке пуцајући у њега са удаљености од три метра у дворишту његове куће. Погодио га је у предјелу главе и тијела са 13 пројектила сачме.

Остоја и Милорад су били у завади више од 20 година. Према ријечима мјештана Мљечанице, Милорад и Остоја Трубарац су прије неколико година имали сукоб око воћњака и међе, што је могућ узрок трагедије. Н. Т.

Дјевојка пријавила да су је силовала три мушкарца

ПРИЈЕДОР - Џенана Ћ. из Козарца пријавила је полицији да су је силовала три непозната лица у суботу у Козарцу, сазнаје "Глас Српске" од извора блиског истрази.

Џенана је возилом ишла према кући и због мучнине у једном тренутку је стала на путу у Козарцу да се одмори. У пријави је навела да су у том тренутку наишла три непозната мушкарца која су је отела и силовала, послије чега су побјегли.

Према ријечима извора блиског истрази, дјевојка није повријеђена и нема трагова насиља над њом. У полицији су навели да им је дјевојка Џ. Ћ. пријавила да је силована и у току су провјере навода из пријаве и истрага овог догађаја. Н. Т.

У "Неретви" заплијењено 6,5 кг хероина, данас више о акцији

ДОБОЈ - Добојска полиција је у оквиру акције "Неретва" од петка до недјеље заплијенила око 6,5 килограма хероина и десет хиљада КМ, те ухапсила 12 лица, а више информација биће саопштено данас на конференцији за новинаре у ЦЈБ Добој.

Заплијењена дрога је високе чистоће, а у оквиру акције претресено је 13 локација и трага се за још двије осумњичене особе. Одузето је и више од два килограма смјесе за повећање обима хероина, оружје, муниција, већи број возила... Н. Т.

Теже повријеђен мотоциклиста

МОДРИЧA - Мотоциклиста Р. A. (71) теже је повријеђен у суботу у судару са "мерцедесом" који је возио Г. Н. (44) у мјесту Скугрић код Модриче, саопштено је јуче из ЦЈБ Добој. У полицији наводе да ће узрок ове несреће бити утврђен истрагом и вјештачењима трагова, а повријеђени је пребачен у болницу. Н. Т.

Троје повријеђено у судару "опела" и "голфа"

МРКОЊИЋ ГРAД - Лазарела Петковић (23) из насеља Котор, удаљеног четири километра од Мркоњић Града, задобила је теже повреде у судару "голфа 2" и "опела корсе".

Њој је поломљена надлактица десне руке и послије указане љекарске помоћи у Дому здравља у Мркоњић Граду и Клиничком центру у Бањалуци упућена је на кућно лијечење.

Слична је ситуација и са супружницима Јанком (65) и Борком (57) Тешановић из Мркоњић Града, који су задобили лакше повреде у возилу "опел корса". Они су послије указане љекарске помоћи упућени на кућно лијечење. С. Д.

Ухапшен по потјерници Интерпола

БИЈЕЉИНA - Бијељинска полиција ухапсила је у суботу држављанина Србије, Н. Б. (31) из Сомбора, за којим је била расписана Интерполова међународна потјерница од стране МУП-а РС. Из бијељинског Центра јавне безбједности јуче је саопштено да је ухапшени предат у надлежност Суда БиХ не наводећи више детаља.  Н. Т.

Пуцао на крадљивце кокошки и зарадио пријаву

ПРИЈЕДОР - Санел Кахтрен из Приједора пуцао је из пиштоља на Дејана Зечевића јер је, како је признао полицији, Зечевић у суботу ушао у његово двориште да краде кокошке, сазнаје "Глас Српске" у полицији.

Из ЦЈБ Бањалука јуче је речено да је полицији у Приједору Д. З. пријавио да је на њега пуцало непознато лице. Истрагом је утврђено да је пуцао С. К., који је признао, и он ће се теретити за изазивање опште опасности.

Извор близак истрази је испричао да је Зечевић са друштвом роштиљао на Сани у близини куће Кахтрена и да су он и још неколико особа кренули у крађу када им је нестало меса. Н. Т.

Пронађено тијело риболовца

ЧAПЉИНA - Тијело несталог риболовца Мирсада Туцаковића (39) из Чапљине пронађено је у суботу у 13.50 часова у ријеци Неретви, саопштено је јуче из полиције. Према пријави супруге, Туцаковић је нестао 9. јула када је отишао на Неретву да лови рибу.

Судар "голфа" и "ровера"

ЗЕНИЦA - У саобраћајној несрећи која се у суботу догодила у Зеници једно лице је лакше повријеђено, рекли су јуче у полицији. У судару су учествовали "голф" којим је управљао Ф. Б. и "ровер", за чијим воланом је био Н. М. У несрећи је A. Б., сувозач у "голфу", задобила лакше тјелесне повреде.

Горјеле депоније смећа

БИХAЋ - У мјесту Горјевац у општини Бихаћ и насељу Поље у општини Цазин у суботу су горјеле депоније смећа, а интервенцијом ватрогасаца пожари су угашени, саопштено је јуче из Федералне управе Цивилне заштите.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана